NJEGOVA RIJEČ IMA TEŽINU: Hrvatsku vidi daleko, a evo i koga je spojio s nama

Autor: dnevno.ba

Veselin Vujović jedno je od rukometnih imena čija se riječ na našim prostorima obično sluša s obzirom na puno iskustva i uspjeha u igračkim danima, a kasnije i u trenerskim vodama.

Odnedavno s novim poslom koji ima na klupi Borca iz Banja Luke, Vujović dobro poznaje prilike na rukometnoj sceni Hrvatske i okolice, a sa svojim iskustvom među kojim je i vođenje rukometaša Zagreba, opisao je kako vidi Svjetsko prvenstvo u Egiptu koje počinje ovog tjedna.

Vujović je svoja očekivanja približio tijekom gostovanja u ‘podcastu’ Rukometnih ikona, gdje se dotaknuo i hrvatske reprezentacije s najavom koja izabranike Line Červara smješta u borbu za naslov.

‘Mislim da će Hrvatska i Norveška igrati finale Svjetskog prvenstva, to bih i najviše volio. To su dvije najozbiljnije reprezentacije i dvije različite škole rukometa’, rekao je poznati trener.

Vujović se dotaknuo i situacije u kojoj će se igrati ovo SP, spominjući i novi format natjecanja. Reprezentacija će biti čak 32, a toliko veliki broj ne sviđa se iskusnom treneru.

‘Format je preglomazan, treba odigrati toliko utakmica u kratkom periodu. Mislim da će biti dosta iznenađenja, nitko više ne zna tempirati formu i ponašati se’, istaknuo je Vujović, dotičući se i koronavirusa i potencijalnih ozljeda u napornom ritmu u kojem će se igrati.

‘Što ako Hrvatska dođe do polufinala pa pozitivan bude Duvnjak ili Cindrić? Također, mislim i da će biti dosta ozljeda, samo se nadam ne teških’, istaknuo je Vujović.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI