fbpx

LIGA PRVAKA: Genijalni Lionel Messi uništio Liverpool!

Autor: Dnevno.ba

BARCELONA - Nakon što je Ajax slavio u Londonu protiv Tottenhama 1:0, večeras je na Camp Nou u prvom polufinalnom dvoboju Lige prvaka Barcelona s 3:0 potopila Liverpool.

Barcelona je povela golom Luisa Suareza u 26. minuti, a potom je uslijedio ‘Messi show’. Argentinski ‘čarobnjak’ je u 75. povisio na 2:0, a priču je zaključio fantastičnim golom iz slobodnog udarca s više od 25 metara.

Ivan Rakitić je odigrao odlično svih 90 minuta za Barcu, dok Dejan Lovren nije nastupio za Liverpool.

Prvi okršaj velikana koji imaju po pet europskih naslova pripao je Barceloni, premda je i Liverpool imao svojih prilika. Barca je nakon prvih 90 minuta ostvarila ogromnu prednost uoči uzvrata na Anfieldu 7. svibnja i korak je do plasmana u svoje deveto finale, prvo nakon 2015. kada je zadnji put bila europski prvak.

Liverpool je bolje ušao u susret i visokim presingom je stvarao probleme domaćinu, međutim nakon što je Suarez zabio za 1:0, Barca je do kraja poluvremena bila bolja. Gosti su odlično ušli i u drugi dio susreta, u prvih 15 minuta imali su tri lijepe prilike, ali nisu uspjeli svladati Marca-Andrea Ter Stegena. Sve njihove propuste kaznio je Messi s dva gola za velikih 3:0.

Podsjetimo, Barcelona je zadnje finale igrala 2015. godine, kada je i osvojila naslov prvaka, dok je Liverpool u lanjskom finalu izgubio od Real Madrida, a europsku krunu čeka od 2005.

Prilika Rakitića na startu, visoki pritisak Liverpoola

Počelo je prilikom za Barcu u četvrtoj minuti, a u glavnoj ulozi našao se Ivan Rakitić koji je nakon duplog pasa s Coutinhom izbio sam ispred Alissona, ali je umjesto da puca tražio povratnom loptom Vidala, što je gostujuća obrana presjekla. U 13. minuti domaćin je imao novu priliku, no Matip je ‘počistio’ ispred Messija. Liverpool je na početku visoko pritiskao domaćina i izgledao je dosta dobro.

Suarez načeo goste

No španjolski prvak je stigao do vodstva u 26. minuti nakon sjajne asistencije Jordija Albe i još ljepšeg pogotka Luisa Suareza. Alba je uposlio Suareza loptom kroz gostujuće stopere, a Urugvajac je uklizao i nogom zabio za 1:0 pored nemoćnog Alissona. Bila je to Albina čak 17. asistencija ove sezone u svim natjecanjima.

Velike prilike Redsa krajem prvog i početkom drugog dijela

U 35. minuti gosti su mogli izjednačiti. Henderson je fantastičnom dugom loptom uposlio Manea koji je izbio sam ispred Ter Stegena, ali je pucao preko gola.

Prvu priliku u drugom poluvremenu imali su gosti, no Ter Stegen je odlično obranio Milnerov udarac. U 53. minuti opalio je i Salah, ali je domaći vratar još jednom bio spreman. U 59. minuti Liverpool je još jednom opasno zaprijetio. Salah je uputio povratnu loptu u kazneni prostoru koju je Mane propustio, a na nju natrčao Milner koji je pucao ravno u njemačkog vratara.

Messi u završnici kaznio promašaje Liverpoola

Liverpool je za svoje promašaje kažnjen u 75. minuti, kada je Messi zabio za 2:0. Bio je to njegov već 25. gol u 33 utakmice protiv engleskih klubova i 600 za Katalonce u karijeri! Messi je započeo akciju gurnuvši loptu do Suareza, koji je pogodio vratnicu, a onda je Messi odbijanac pospremio u praznu mrežu.

Sedam minuta kasnije Messi je pokazao zašto je jedan od najboljih nogometaša svih vremena. Fantastičnim udarcem s više od 25 metara svladao je Alissona za ogromnih 3:0 i velik korak prema Barcinom devetom finalu. Dvije minute kasnije Liverpool je imao priliku zabiti pogodak nade uoči uzvrata, ali je Salah s pet metara pogodio vratnicu.

Do kraja susreta Barca je imala priliku zabiti i četvrti pogodak, ali nije uspjela realizirati dvije izgledne kontre.

Barcelona i Liverpool su međusobno igrali devet puta, a oba sastava sada imaju po tri pobjede. Posljednji put su igrali u osmini finala 2007. godine, a dalje su prošli Englezi. Liverpool je u prvom susretu slavio na Camp Nou sa 2:1, dok je Barca bila bolja na Anfieldu s 1:0, no Kataloncima to nije bilo dovoljno za prolaz.

BARCELONA – LIVERPOOL 3:0

BARCELONA. Stadion Camp Nou – 96.000 gledatelja; Sudac: Bjorn Kuipers (Nizozemska); Strijelci: 1-0 Suarez (26), 2-0 Messi (75), 3-0 Messi (82). Žuti kartoni: Lenglet, Suarez, Alba / Fabinho.

BARCELONA: Ter Stegen; Sergi Roberto (od 90+2. Alena), Pique, Lenglet, Alba – Rakitić, Busquets, Vidal – Messi, Suarez (od 90+2. Dembele), Coutinho (od 60. Semedo).

LIVERPOOL: Alisson – Gomez, Matip, Van Dijk, Robertson – Milner (od 84. Origi), Fabinho, Keita (od 24. minute Henderson) – Salah, Mane, Wijnaldum (od 79. Firmino).

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI