fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

LIGA PRVAKA: “Ludilo” u Amsterdamu, Juve izgubio u Švicarskoj, Kramarić zabio i u Manchesteru!

Autor: Sportske novosti

AMSTERDAM - Ludo zatvaranje prvog kruga Lige prvaka završilo je rijetko viđenom utakmicom u Amsterdamu. U dvoboju koji je odlučivao o prvom mjestu u skupini E Bayern je u Amsterdamu odigrao 3:3 protiv Ajaxa obranivši prvu poziciju, a posljednjih desetak minuta događala su se - nogometna čuda.

Bila je to sjajna utakmica u kojoj je Bayern poveo, Ajax je potom okrenuo rezultat u svoju korist da bi Bavarci s dva gola stigli do novog vodstva. Ipak, Ajax je izjednačio na 3-3 u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Bavarci su poveli u 13. minuti golom Roberta Lewandowskog na asistenciju Sergea Gnabryja. Poljski napadač je imao sjajnu priliku i u 27. minuti, ali je s tri metra pogodio suparničkog vratara.

Na otvaranju drugog dijela Ajax je opasno pritisnuo Bavarce i pritisak se isplatio u 62. minuti kada je Dušan Tadić zabio za 1-1. Lewandowski je nemoguće promašio i u 62. minuti, a četiri minute kasnije Ajax je ostao s igračem manje nakon što je Max Wober ‘polomio’ Leona Goretzku.

U 75. minuti pocrvenio je i Thomas Muller nakon neopreznog starta nad Tagliaficom pogodivši ga nogom u glavu. Problemi za Bayern nastavili su se u 82. minuti kada je Boateng skrivio kazneni udarac kojeg je Tadić realizirao za vodstvo nizozemskog velikana.

Boatengu je u 88. minuti uzvratio De Ligt koji je srušio Thiaga za novi kazneni udarac, a siguran je bio Lewandowski. Novi preokret dogodio se u 90. minuti kada je Coman zabio za novo vodstvo Bayerna. Luda utakmica nastavila se još jednim golom u mreži njemačkog sastava, a u četvrtoj minuti nadoknade za 3-3 je zabio Tagliafico.

U drugom susretu iz ove skupine Benfica je pobijedila AEK sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Grimaldo u 88. minuti. Marko Livaja nije imao pravo nastupa zbog crvenog kartona dobivenog u prošlom kolu.

U rezultatski najzanimljivijem susretu večeri Šahtar i Lyon su u Kijevu igrali za prolaz u skupini F. Ukrajincima je igrala samo pobjeda, dok je Lyonu bio dovoljan i bod. Na koncu je završilo 1-1.

Utakmica se nije mogla igrati u Harkivu jer je u deset ukrajinskih regija uvedeno izvanredno stanje zbog napetosti s Rusijom. Prvu priliku na utakmici imali su gosti. U 19. minuti Traore je izašao sam ispred Pjatova, no ukrajinski vratar je obranio. Samo tri minute kasnije domaćin je poveo, a gol je zabio Junior Moraes. Izjednačio je Nabil Fekir u 65. minuti lijepim udarcem sa 14 metara.

U drugom susretu Manchester City je pobijedio Hoffenheim sa 2-1 potvrdivši prvo mjesto u skupini. Andrej Kramarić je doveo goste u vodstvo iz kaznenog udarca u 17. minuti postigavši pogodak u svom devetom uzastopnom susretu. Zabio je Kramarić Lyonu, Augsburgu, Španjolskoj, Engleskoj, Herthi, Šahtaru, Schalkeu, Wolfsburg i Manchester Cityju. Bio je to ujedno njegov peti gol u ligi prvaka ove sezone.

Izjednačio je Leroy Sane iz slobodnog udarca u posljednjim trenucima prvog dijela, a isti je igrač u 62. minuti nakon brze kontre zabio zabio za 2-1.

U skupini H i prije zadnjeg kola prolaz su osigurali Juventus i Manchester United, dok Valencija seli u Europsku ligu. Bilo je samo upitno tko će osvojiti prvo mjesto. Na koncu je ‘jedinicu’ osvojio Juve usprkos porazu kod Young Boysa 1-2.

Švicarce je u 30. minuti doveo u vodstvo Guillaume Hoarau iz jedanaesterca u 30. minuti, a isti je igrač u 68. minuti ‘podebljao’ prednost domaćina. Juve je smanjio deset minuta prije kraja golom Paula Dybale. Mario Mandžukić je odigrao cijeli susret za goste.

U drugom susretu Valencia je pobijedila Manchester United sa 2-1. Soler u 17. minuti je doveo “šišmiše” u vodstvo, na 2-0 je povećao Phil Jones uguravši loptu u vlastitu mrežu u 47. minuti, a Rashford je u 87. minuti smanjio na 2-1.

Juve je osvojio prvo mjesto u skupini sa 12 bodova, United je ostao na 10 bodova, Valencia je sakupila osam, a Young Boysi četiri boda.

Autor: Sportske novosti
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});