fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

PRIJATELJSKE: Brazilci preokretom u gostima porazili Francusku

Autor: Sportnet.hr

PARIZ - Slobodan Fifin termin reprezentacije koriste za odigravanje i prijateljskih utakmica, a nekoliko ih je bilo na rasporedu ovog četvrtka. Svakako najzvučnija bila je ona između Francuske i Brazila.

Utakmica večeri igrana je na Stade de Franceu gdje je Brazil gostovao kod Francuske. U zanimljivom susretu Brazilci su na kraju slavili s 3:1 golovima Oscara, Neymara i Luiza Gustava.

Iako je Brazil dobro otvorio utakmicu i izgledao kao momčad koja bi prije mogla do pogotka, povela je Francuska. U 20. minuti korner je izveo Valbuena, a najspretniji je bio Varane koji je poslao loptu u mrežu Jeffersona.

Pet minuta prije odlaska na odmor Brazil je stigao do poravnanja. Krasna akcija Oscara i Firmina okončana je pogotkom veznjaka Chelseaja koji je vratio Brazil u utakmicu.

Za vodstvo Brazila dosta zasluge nosi još jedan igrač Chelseaja. Willian je obavio dobar dio posla, a zatim uposlio Neymara koji postiže svoj 43. reprezentativni pogodak.

Nakon što je ušla u zaostatak, Francuska se probudila, međutim nakon nekoliko propuštenih prilika, na drugoj strani uslijedila je kazna. Willian je ubacio iz prekida, a Luiz Gustavo postavio konačnih 3:1.

Iako je nastupio u prilično jakom sastavu, Alžir je upisao poraz u Kataru od domaćina 1:0. Katar se postavio od početka dobro na travnjaku, više je prijetio, a do pogotka je stigao nakon pola sata igre preko Alija Assadalla nakon sjajnog solo prodora. U drugom poluvremenu Alžir je preuzeo kontrolu nad susretom i pokušao doći do poravnanja, najbliži je bio Ishak Belfodil, no lopta nije ušla u mrežu.

Uvjerljivi su bili Kolumbijci koji su s čak 6:0 slavili protiv Bahreina. Radamel Falcao pokazao je da nije zaboravio zabijati golove i postigao je dva pogotka.

U ovom susretu nije bilo još uvijek neoporavljenog Jamesa Rodrigueza, no Kolumbija je u svakom pogledu bila prejak protivnik i slavila je s dva gola Falcaa te po jednim Carlosa Bacce, Adriana Ramosa, Johana Mojice i Andresa Renterije.

Posljednji osvajač Afričkog kupa nacija, momčad Obale Bjelokosti, upisala je pobjedu protiv Angole 2:0. Praktički u najjačoj postavi, Bjelokošćani su očekivano slavili golovima Ousmanea Viere i Salomona Kaloua.

Susret je odigran u teškim uvjetima, jaka kiša natopila je travnjak u Abidjanu i tijekom drugog poluvremena nije bilo lako igrati, ali unatoč tome domaćin je stigao u završnici do drugog gola.

Čile je razočarao u St. Pöltenu gdje su ga Iranci svladali s 2:0. Domaćin Copa Americe dobio je upozorenje i Jorge Sampaoli morat će izbjeći ovakva izdanja u lipnju ukoliko želi na domaćem tlu do dobrog rezultata.

Iran je bez straha ušao u utakmicu i stigao do vodstva u 21. minuti kada je Andranik Teymourian izveo korner, a kapetan Javad Nekounam poslao loptu u mrežu Claudija Brava.

Pokušali su Čileanci pritiskom doći do pogotka, ali Iran je izdržao nalete unatoč ulasku i Alexisa Sancheza na poluvremenu. Čak štoviše postigli su i drugi pogodak i to preko Vahida Amirija u 50. minuti.

Prijateljske utakmice:

Tajland – Singapur 2:0
Oman – Malezija 6:0
Jordan – Sirija 0:1
Egipat – Ekvatorijalna Gvineja 2:0
Katar – Alžir 1:0
Bahrein – Kolumbija 0:6
Obala Bjelokosti – Angola 2:0
Iran – Čile 2:0
Francuska – Brazil 1:3

Autor: Sportnet.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});