fbpx

PRVA LIGA FBiH: Jedino Posušje stiglo do bodova u gostima, golijada u Bijelom Polju

Autor: Dnevno.ba

GRUDE - Proteklog vikenda započela je nova sezona u Drugoj nogometnoj ligi FBiH - Skupina Jug. Postignuto je čak 29 pogodaka u sedam utakmica, a gosti su do jedinih bodova stigli na Elić Luci gdje je Posušje golovima Jure Glavine i Dominika Begića sa 2:0 pobijedilo domaću momčad Gruda.

Najefikasnija utakmica odigrana je između Bjelopoljca i Ljubuškog, a krajnji rezultat je glasio 5:4 u korist domaćina. Trostruki strijelac u pobjedničkoj momčadi bio je Puce, dok su po jedan zgoditak pridodali Šetka i Brkan. Također, za goste iz Ljubuškoga tri je gola postigao Buhač, a među strijelce se upisao i Granić.

Prvak iz prošle sezone Klis sa sigurnih je 4:1 nadigrao Slogu. Šimunović je zabio dva, a Hakalović i Bajrić po jedan gol, dok je strijelac počasnoga zgoditka za goste iz Uskoplja bio Halilović.

Pet pogodaka je postignuto i u Neumu gdje je istoimeni domačin s 3:2 porazio goste iz Stoca. Grbavac, Krvavac i Leženić su zabijali za prvi trijumf Neumljana u sezoni, a za Stolac Previšić i Puljić.

Turbina je u Jablanici pogotkom Kovačevića s minimalnih 1:0 pobijedila Tomislava, a Brotnjo na svojim Barama sa sigurnih 3:0 Kamešnicu. Rozić je za Čitlučane bio dvostruki strijelac, dok je Velić zabio autogol.

Problema nije bilo ni za Branitelj budući da je u Rodoču Rama pobijeđena sa sigurnih 4:0. Golove su redom zabijali Pudar, Džemić, Aničić i Anđelić.

Slobodna je bila momčad Troglava.

Rezultati 1. kola:
Bjelopoljac – Ljubuški 5:4, Klis – Sloga 4:1, Bjeljopoljac – Rama 4:0, Turbina – Tomislav 1:0, Grude – Posušje 0:2, Brotnjo – Kamešnica 3:0, Neum – Stolac 3:2. Slobodan je bio Troglav.

Parovi 2. kola:
Subota, 24. kolovoza (17.00): Stolac – Klis, Tomislav – Neum
Nedjelja, 25. kolovoza (17.00): Posušje – Brotnjo, Sloga – Grude, Rama – Turbina, Ljubuški – Branitelj, Troglav – Bjelopoljac. Slobodan je Stolac.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI