fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

PUKLA PETARDA: “Vatreni” se poigraše s Norvežanima!

Autor: Sportnet.hr

ZAGREB - Nogometaši Hrvatske napravili su još jedan veliki korak prema plasmanu na Europsko prvenstvo u Francuskoj. Na Maksimiru su ugostili Norvešku i lakše od očekivanog slavili 5:1.

Hrvatska je u petoj utakmici kvalifikacijske skupine H za odlazak na Europsko prvenstvo 2016. godine upisala četvrtu pobjedu, te se i dalje nalazi na samom vrhu tablice. Momčad Nike Kovača s 5:1 je nadvisila Norvešku u utakmici u kojoj nije stvarala puno prilika, no one do kojih je došla je pretvorila u pogotke.

U početnih 15 minuta Norveška je bila ravnopravan protivnik Hrvatskoj i nije dopuštala izabranicima Nike Kovača da se ozbiljnije približe vratima Nylanda. U desetoj minuti gosti su imali slobodan udarac koji je mogao stvoriti dosta opasnosti, no dobro je u obrani reagirao Vida.

Nakon pola sata igre Hrvatska je praktički bila bez stvorene šanse, izuzev dva pokušaja Brozovića. Upravo je veznjak Intera u 30. minuti donio vodstvo Hrvatskoj novim dobro odmjerenim udarcem. Olić mu je ostavio loptu, a Brozović je sjajno “potegnuo” i pronašao put do mreže Nylanda.

Kockasti su zadržali minimalnu prednost do kraja prvog poluvremena, a u nastavak susreta su ušli odlučnije i hrabrije nego u početnim minutama. Preuzeli su inicijativu i odmah pritisnuli Norvežane u svoju polovicu, te tražili drugi pogodak koji bi prelomio utakmicu.

To se dogodilo u 54. minuti. Na desnoj strani su kombinirali Rakitić i Perišić, a igrač Wolfsburga je s ruba šesnaesterca iskosa preciznim prizemnim udarcem pogodio donji kut norveškog gola i na maksimirskom semaforu je stajalo 2:0.

Kovačevi prvotimci nisu stali niti nakon tog pogotka, i dalje su prijetili, napadali, a treći gol stigao je u 65. minuti. Brozović je ubacio s lijeve strane, a u gužvi pred Nylandom najbolje se snašao Olić i uspio je ugurati loptu u mrežu u svom 101. nastupu u kockastom dresu.

Nedugo potom Norveška je imala priliku smanjiti rezultat jer je dobila jedanaesterac poslije prekršaja Ćorluke nad Elyounoussijem. S bijele je točke pucao isti igrač, no pogodio je stativu, a da se odbijena lopta ne bi našla u hrvatskoj mreži spriječio je Subašić odličnom intervencijom.

Pet minuta kasnije Hrvatska je ostala s igračem manje nakon što je drugi žuti karton dobio Ćorluka i zbog toga neće biti u konkurenciji za dvoboj s Italijom. Pred kraj su se Kockasti malo opustili u obrani i primili su gol u 81. minuti kada je precizan bio Tettey. Ipak, posljednju riječ imali su domaći. Za 4:1 glavom je poslije kornera zabio Schildenfeld, a konačni rezultat postavio je Pranjić u posljednjim sekundama utakmice.

Autor: Sportnet.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});