fbpx
Foto: Facebook

Široki Brijeg slavio protiv Posušja na Mokrom docu

Autor: Dnevno.ba

Posuški navijači, koji su napunili Mokri dolac, nadali su se bodovima ili barem bodu protiv susjeda iz Širokog Brijega, ali gosti su ipak slavili s minimalnih 1:0 i odnijeli bodove iz Posušja.

Sedmo mjesto na ljestvici za klub koji se bori za ostanak u Premijer ligi BiH izgleda lijepo, ali samo dva boda više od kluba koji je u zoni ispadanja ne izgleda nimalo lijepo nakon odigranih dvije trećine prvenstva.

https://www.facebook.com/hskposusje1950/posts/pfbid0gXSDEYBuh4pzVXKc9txCa8dBf6xcemA1ozChSLR4FitNDQ4r5ApxAbTjECk6eoxLl

Nogometaši Posušja dobro su otvorili utakmicu, imali nekoliko poluprilika preko Milanovića i Rozića koji su neuspješno pokušavali šutevima iz daljine, a onda Vukoja i Radić odigrali dupli pas kojim je Radić povratno uposlio Vukoju, a ovome nije bio problem matirati nemoćnog Kukića. Bilo je to u 21. minuti, a Luka Kukić iskazao se u 27. kada je Kuprešak s boka ubacio loptu koju je na volej dočekao Dominique Kpan pa je snažno i precizno uputio u Kukićev lijevi donji kut, ali je vratar Posušja to uspio zaustaviti. Potom su loše šutirali Milanović sa 16 i Jović s desetak metara, da bi Jović u nadoknadi propustio još jednu priliku za izjednačenje. Ivica Barbarić zbog jednog ubacivanja sa strane dosuđenog za Posušje oštro je protestirao kod suca pa ga je Josip Marinović morao umiriti žutim kartonom.

Na samom otvaranju drugog poluvremena Tomislav Knežević nije dozvolio da se na brzinu izvede prekršaj na sredini terena napravljen nad Milanovićem, za što je dobio drugi žuti karton pa je Posušje imalo igrača više od 50. minute. Prvi žuti Knežević je dobio u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena.

Preuzeli su tada domaći inicijativu na utakmici, ali ozbiljnije nisu zaprijetili Renatu Josipoviću sve do 77. minute kada je snažno šutirao Brković s više od 20 metara, ali je i ovaj put Josipović bio na mjestu. Baš kao i Kukić nekoliko minuta ranije kada je zaustavio Medićev udarac nakon sjajne kontre gostiju.

U samoj završnici Luka Begić odlično je ubacio za Tonija Jovića koji je to primirio, možda mogao i šutirati, ali je uposlio stopera Posušja Horića koji se nije snašao u toj situaciji pa su gosti već mogli početi slaviti sa svojim Škriparima, prenosi Posušje.info

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI