fbpx

Nogometni kadeti BiH slavili nad vršnjacima Slovenije

Autor: Dnevno.ba

ZENICA - U-17 reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u prijateljskom susretu u Trening centru NS BiH u Zenici Sloveniju s 2:1.

Prvi pokušaj imao je domaćin u 13. minuti kada je Andrija Drljo centrirao s desne strane, ali je nakon udarca glavom Madžida Šošića lopta je završila u rukama vratara Slovenije Žan-Luke Lebana.

Pokušao je i Drljo u 30. minuti iskosa s desne strane protivničkog šesnaesterca, a Leban je ponovo bio na visini zadatka.

Silvio Ilinković u 30. minuti snažno šutira s preko 20 metara, ali je slovenski vratar još jednom siguran.

BiH do prednosti dolazi u 37. minuti kada Andrija Drljo odlično šutira s lijeve strane kaznenog prostora Slovenije i pogađa suprotni kut Lebanovog gola za 1:0.

U posljednjoj minuti prvog poluvremena Madžid Šošić se najbolje snalazi u protivničkom šesnaestercu i s desetak metara loptu šalje u mrežu za 2:0.

U drugom periodu igre selekcija BiH je imala terensku inicijativu, ali bez pravih prilika. Gosti su uglavnom prijetili iz prekida, a jedan je urodio plodom u 87. minuti. Žiga Slaviček je centrirao iz slobodnog udarca s desne strane, a najviši u skoku je bio Žan Vipotnik koji glavom loptu šalje iza leđa Farisa Krkalića.

Po završetku utakmice v.d. izbornik Adin Mulaosmanović je izjavio: “Na prethodnom zimskom kampu su se nametnuli neki igrači i danas su dobili šansu. Imali smo pet novih igrača u prvoj postavi. Cilj nam je bio vidjeti možemo li pojačati konkurenciju i momci su pokazali želju i zalaganje. Rezultat možda i nije bio u prvom planu, ali raduje nas što smo ostvarili pobjedu. Nastavit ćemo se pripremati za elitni krug kvalifikacija.”

BiH i Slovenija će u TC NS BiH u Zenici odigrati još jedan susret 21. veljače u 11 sati.

Bosna i Hercegovina-Slovenija 2:1 (2:0)

ZENICA – Trening centar NS BiH, Zenica. Sudac: Ajdin Baručija. Golovi: 1:0 Drljo (37’), 2:0 Šošić (45’), 2:1 Vipotnik (87’). Žuti kartoni: Dedić, Hukić, Šuvalija (BiH).

BOSNA I HERCEGOVINA: Faris Krkalić, Amar Dedić, Belmin Bobarić, Amar Kvakić, Amar Drina, Silvio Ilinković, Andrija Drljo, Amel Muratović, Sergej Vitonji, Madžid Šošić, Ammar Džuderija. Igrali su još: Ajdin Jusupović, Hamza Gasal, Adnan Alagić, Alden Šuvalija, Din Cviko, Patrik Bošnjak, Lejs Pličanić, Bakir Hukić. Izbornik: Adin Mulaosmanović.

SLOVENIJA: Žan-Luk Leban, Domen Zaišek, Žiga Dajčman, Gašper Pečnik, Žiga Slaviček, Matic Krašović, Jan Majcen, Luka Vuković, David Flakus Bosilj, Benjamin Šeško, Vanja Panič. Igrali su još: Anže Sojer, Domen Žur, Žan Vipotnik, Nick Perc. Izbornik: Aleksandar Radosavljević.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI