Screenshot

Nova ažurirana lista vrijednosti nogometaša: Imamo četvoricu koja vrijede više od 10 milijuna eura

Autor: dnevno.ba

Njemačka stranica specijalizirana za transfere i vrijednosti igrača Transfermarkt ažurirala je iznose cijena nogometaša na svjetskom tržištu.

Još ranije su cijene igrača značajno pale zbog korona krize, ali daleko najskuplji bh. nogometaš je i dalje Miralem Pjanić koji se procjenjuje na 52 miliona eura. Kao što je poznato, Pjanić će naredne sezone dres Juventusa zamijeniti Barceloninim.

Na drugom mjestu je Arsenalov defanzivac Sead Kolašinac koji se procjenjuje na 16 miliona eura, dok je kapiten Zmajeva i Rome Edin Džeko trećeplasirani s 11 miliona eura.

Odmah iza njega je imenjak Višća, a novi prvak Turske se procjenjuje na 10,5 miliona eura. Krug od petorice najskupljih zatvara Milanov veznjak Rade Krunić (6,5 miliona eura).

Potom slijedi Amer Gojak (5 miliona eura), Gojko Cimirot (4,5), Ermin Bičakčić (2,89), Haris Hajradinović (2,4) i Muhamed Bešić (2,4).

Vrijednost iznad milion eura još imaju Deni Milošević, Samir Memišević, Toni Šunjić, Riad Bajić, Stjepan Lončar, Vladan Kovačević, Siniša Saničanin i Dino Hotić.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI