fbpx

NOVA BOMBA IZ PODGORICE: Savićević za izbornika Crne Gore dovodi Baku Sliškovića!?

Autor: Dnevno.ba

PODGORICA - Turbulentno je zadnjih dana u nogometnoj Crnoj Gori. Poraz u gostima od Češke, te prethodni remi u domaćem srazu s Kosovom ostali su u sjeni odlaska bivšeg izbornika Ljubiše Tumbakovića, koji nije izdržao pritiske iz Srbije, te se poput dvojice reprezentativaca ove zemlje (Mirko Ivanić i Filip Stojković) povukao sa svoje pozicije pred taj već "opjevani" sudar sa susjedima iz Kosova.

Predsjednik Nogometnog saveza Crne Gore Dejan Savićević je prozvao izravno direktora Crvene Zvezde Zvezdana Terzića kao jednu od ključnih osoba koje su vršile pritisak na igrače i izbornika da napuste reprezentaciju.

“On je bio jedan od ključnih ljudi koji su vršili pritisak na nogometaše Crvene Zvezde, naravno preko navijača”, rekao je Savićević.

“Bacio je atomsku bombu na nogomet u Crnoj Gori. Mi ćemo te bombe preživjeti, ali on je jedan od glavnih aktera cijele ove priče. Da li ga je bilo strah od navijača, ili od predmeta koji duži niz godina drže u fioci, predmeta koji nije okončao pred sudom u Srbiji. Strah ili ucjena? Treba da se živi i poslije ovoga, treba da se dolazi u Crnu Goru, a ne znam kako će on imati obraza da se pojavi pred očima ljudima koji su mu ovdje pomogli”, rekao je Savićević.

On je podsjetio da je pritisaka na izbornika bilo i ranije, ali da Tumbaković nije nagovijestio kako bi zbog njih mogao napustiti crnogorsku reprezentaciju.

No, bilo kako bilo, Savićević je najavio da će sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza Crne Gore biti održana 25. lipnja i da će tada biti poznato hoće li reprezentaciju i u nastavku tekućeg kvalifikacijskog ciklusa za EURO 2020 voditi Miodrag Džudović i Dragoje Leković, ili će se tražiti neko novo rješenje.

Prema našim saznanjima do kojih smo došli zahvaljujući svojim izvorima u visokim menadžerskim krugovima Crna Gora će ipak vrlo brzo dobiti novog izbornika, nekoliko je zanimljivih imena u igri, a kako nam tvrdi naš izvor najbliži preuzimanju ove “užarene” stolice je bosanskohercegovački stručnjak Blaž Slišković.

Kao što je poznato popularni “Baka” je po okončanju protekle premijerligaške sezone u dogovoru s čelnicima HŠK Zrinjski napustio kormilo najtrofejnijeg bh kluba, punih je već dvadeset godina u trenerskim vodama, a pored vođenja većeg broja klubova, gdje se svakako izdvaja razdoblje provedeno na klupi Hajduka, on ima i izborničko iskustvo s obzirom da je u razdoblju od 2002-2006. godine obnašao dužnost izbornika Bosne i Hercegovine.

U NS Crne Gore nisu željeli dati nikakav komentar po ovom pitanju, ali su dodali kako će se sve brzo znati.

Inače, Crnogorci su posljednji u svojoj kvalifikacijskoj skupini sa svega dva prikupljena boda u četiri odigrana susreta, no ako se zna da su u skupini s Engleskom, Češkom, Kosovom i Bugarskom takav bodovni saldo i ne treba biti iznenađujući, iako su oni sigurno očekivali nešto bolji učinak u dosadašnjem dijelu ovih kvalifikacija.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI