Foto: Pixsell

NOVA PRAVILA: UEFA razmatra mogućnost registraciju utakmice 3:0 zbog korone

Autor: dnevno.ba

U Evropskoj nogometnoj federaciji (UEFA) ozbiljno razmišljaju da za narednu sezonu uvedu pravilo po kojem će ekipe gubiti službenim rezultatom 3:0 ukoliko se ispostavi da su u sastavu imali igrača pozitivnog na koronavirus.

Informaciju je prenio hrvatski Jutarnji list koji se poziva na svoje nezvanične izvore u Hrvatskom nogometnom savezu.

Ako se ovaj potencijalni prijedlog usvoji, to bi mogla biti potencijalna opasnost za bosanskohercegovačke klubove koji igraju kvalifikacije za takmičenja u Evropi.

Podsjetimo, ove sezone će se do play-offa Lige prvaka i Evropske lige igrati samo po jedna utakmica u kvalifikacijama i u slučaju da UEFA registruje rezultat 3:0 to bi značilo automatski ispadanje iz takmičenja.

Također, puno je još detalja ostalo nepoznato o tome kako će izgledati evropska klupska sezona od ljeta i jeseni te se još uvijek čekaju propisi i pravila kako organizovati međunarodnu utakmicu u doba korone.

Kako putovati, kakve mjere poduzeti, postoji li šansa da na tribinama bude publike ili ćemo još mjesecima u Ligi prvaka, Evropskoj ligi i u reprezentativnim takmičenjima gledati mečeve bez gledatelja su samo neka od pitanja.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI