fbpx

NOVI TRENER NEWCASTLEA za prvo pojačanje hoće Hrvata

Autor: Dnevno.ba

Bivši trener Bournemoutha Eddie Howe jučer je preuzeo funkciju trenera Newcastlea te tako pristao voditi bogati saudijski projekt u godinama koje dolaze, a sada se okrenuo i pojačavanju momčadi.

Newcastle prvo mora osigurati ostanak u Premiershipu ove sezone, a Howe smatra da je za to najbitnije da se prvo dovedu igrači kojima bi se pojačala obrana. Prvo ime za koje je Howe zainteresiran je ono hrvatskog stopera Duje Ćaleta-Cara, piše danas talijanski Calciomercato.

Isti medij navodi da je za hrvatskog reprezentativca zainteresiran i trenutni hit engleskog prvenstva West Ham, ali Newcastle je ipak favorit u ovoj priči. Ćaleta-Car niže dobre partije igrajući za francuski Marseille i već je ranije privlačio klubove iz Premiershipa.

Bio je korak od Liverpoola

Najbliže transferu došao je Liverpool koji je prošlog ljeta bio spreman za Ćaleta-Cara platiti oko 20 milijuna eura, ali je transfer neslavno propao u zadnji tren pa je hrvatski stoper ipak ostao u Francuskoj.

“Bila mi je golema čast što me takav klub traži. No u dogovoru s klubom sam odlučio ostati. Marseille je također veliki klub i smatram da ovdje imam još jako puno prostora za napredak”, rekao je hrvatski reprezentativac francuskim medijima.

Liverpool je nakon toga doveo Ozana Kabaka iz Schalkea i Bena Daviesa iz Prestona, a Ćaleta-Car je ostao u Marseilleu. Sve do ove zime kad bi ju ipak mogao napustiti i to kako bi postao član najambicioznijeg sportskog projekta na svijetu.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI