fbpx

Nurkić kritikovao Valančiunasa pa se posvađao s litavanskim navijačem!

Autor: dnevno.ba

Košarkaš Sacramento Kingsa Chimezie Metu slomio je zglob nakon zakucavanja i neobičnog duela s centrom Memphis Grizzliesa Jonasa Valančiunasa, a Jusuf Nurkić je kritikovao potez litvanskog košarkaša na društvenim mrežama nakon čega je ušao u verbalnu prepirku s jednim fanom.

Metu je zadobio povredu u ponedjeljak u porazu njegovog tima od Grizzliesa 124:110 nakon što je zakucao preko Valančiunasa, a nakon toga “zapetljao” se nogama na njegovim ramenima.

Litvancu se to nije svidjelo nakon čega je uhvatio Metua za noge i bacio ga na parket. U prvi mah košarkaš Kingsa nije shvatio da je pri padu povrijedio ruku, ali nakon meča osjećao je bol i poslije rendgenskog snimka ustanovljena mu je fraktura desnog zgloba.

Nurkić, koji se i sam oporavlja od iste povrede, pružio je podršku Metuu, a tom prilikom je kritikovao Valančiunasa:

“Jonase, brate, možeš ti bolje od ovoga”, napisao je Nurkić u jednom komentaru na društvenim mrežama, nakon čega mu je replicirao jedan navijač:

“Začepi! Svako bi uradio isto da mu neko nakon zakucavanja stavi noge na ramena”, napisao je navijač, a Nurkić mu je žestoko odgovorio:

“Tvojoj mami nije smetalo”, napisao je bh. košrakaš uz smijeh, nakon čega je pobrao veliki broj lajkova.

Podsjetimo, Nurkić se povrijedio prije mjesec u meču sa Indiana Pacersima kada je pokušao blokirati Mylesa Turnera tokom treće četvrtine, ali tokom slijetanja nezgodno je pao na ruku i slomio zglob.

Nakon toga je operisan i uskoro će skinuti gips, a nakon nakon dodatne dvije sedmice slijedi novi pregled za procjenu oporavka.

Ove sezone Nurkić je u prosjeku postizao 9,8 poena i 7,7 skokova za 23,3 minute po utakmici, a ovo mu nije prva ozbiljna povreda jer je zbog slomljene noge pauzirao gotovo cijelu 2019. i po 2020. godinu.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI