fbpx

Nurkić nakon 16 mjeseci vratio se na parket: “Ne mogu opisati kako se osjećam”

Autor: dnevno.ba

Nakon skoro šesnaest mjeseci Jusuf Nurkić, ponajbolji bosanskohercegovački košarkaš i igrač ekipe Portland Trail Blazersa, vratio se na teren.

Nakon jučerašnje prijateljske utakmice Blazersa protiv Indiana Pacersa, u kojoj je Nurkić odigrao odličnu partiju, emotivno je pred novinarima govorio o povratku na teren.

“Riječima se ne može opisati uzbuđenje koje osjećam usljed povratka na teren. Osjećam se odlično, u odličnoj sam formi, ali me je pomalo i umorilo to uzbuđenje zbog povratka. Zadovoljan sam igrom cijele ekipe i onim što je prikazano na terenu. Svi smo željeli pobjedu”, poručio je Nurkić te se nadovezao na pitanje novinara u vezi s njegovom psihološkom pripremom za povratak na teren.

“Sve ovo vrijeme osjećao sam ogromnu podršku sa svih strana. Zahvaljujući članovima porodice, saigračima i fanovima, u emocionalnom smislu, olakšan mi je povratak, ali i cjelokupno ovo putovanje koje je iza mene”, dodao je bh. košarkaš.

Podsjetimo, u martu prošle godine Nurkić se povrijedio te, iako se očekivalo da će se na teren vratiti godinu poslije, NBA liga je zbog pandemije koronavirusa odgođena do 31. jula.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI