Od Ognjena Vranješa gori su samo oni koji vode NS BiH – evo i dokaza!

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine oglasili su se povodom "slučaja Ognjen Vranješ".

Bh. reprezentativac je posljednjom tetovažom digao dosta prašine u bh. javnosti, a sada je stigao i komentar iz krovne kuće bh. nogometa.

Njihovo priopćenje vam prenosimo u cjelosti.

“Povodom posljednjih postupaka dugogodišnjeg reprezentativca Ognjena Vranješa, koji je neprimjerenim porukama i tetovažama narušio ugled Saveza i reprezentacije čije boje brani, Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine objavljuje sljedeće Priopćenje:

Oštro i bezrezervno osuđujemo šokantno ponašanje reprezentativca Ognjena Vranješa, jer njegove poruke, bez obzira na koji način su izražene, nisu u duhu vrijednosti za koje se zalaže NS BIH i ne predstavljaju osobine istinskog sportaša koji treba biti uzor mlađim generacijama.

Vranješova borbenost i odnos na terenu do sada su bili neupitni, međutim, njegovo ponašanje izvan terena nije prihvatljivo i ne odražava stavove, politiku i ciljeve Saveza i reprezentacije koja na najbolji način predstavlja Bosnu i Hercegovinu u svijetu.

NS BiH nedvosmisleno osuđuje sve oblike veličanja fašizma i njegovih pristalica koji nanose štetu ne samo Savezu i reprezentaciji već i cijeloj zemlji. Prioritet svakog istinskog sportaša treba biti borba protiv rasizma, diskriminacije, nasilja, govora mržnje pa tako i NS BiH očekuju da svi reprezentativci budu nositelji novih naprednih ideja i progresa, a ne rušitelji temelja na kojima počiva jedinstvo i integritet Saveza”, navode iz Saveza.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI