fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Od Ognjena Vranješa gori su samo oni koji vode NS BiH – evo i dokaza!

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine oglasili su se povodom "slučaja Ognjen Vranješ".

Bh. reprezentativac je posljednjom tetovažom digao dosta prašine u bh. javnosti, a sada je stigao i komentar iz krovne kuće bh. nogometa.

Njihovo priopćenje vam prenosimo u cjelosti.

“Povodom posljednjih postupaka dugogodišnjeg reprezentativca Ognjena Vranješa, koji je neprimjerenim porukama i tetovažama narušio ugled Saveza i reprezentacije čije boje brani, Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine objavljuje sljedeće Priopćenje:

Oštro i bezrezervno osuđujemo šokantno ponašanje reprezentativca Ognjena Vranješa, jer njegove poruke, bez obzira na koji način su izražene, nisu u duhu vrijednosti za koje se zalaže NS BIH i ne predstavljaju osobine istinskog sportaša koji treba biti uzor mlađim generacijama.

Vranješova borbenost i odnos na terenu do sada su bili neupitni, međutim, njegovo ponašanje izvan terena nije prihvatljivo i ne odražava stavove, politiku i ciljeve Saveza i reprezentacije koja na najbolji način predstavlja Bosnu i Hercegovinu u svijetu.

NS BiH nedvosmisleno osuđuje sve oblike veličanja fašizma i njegovih pristalica koji nanose štetu ne samo Savezu i reprezentaciji već i cijeloj zemlji. Prioritet svakog istinskog sportaša treba biti borba protiv rasizma, diskriminacije, nasilja, govora mržnje pa tako i NS BiH očekuju da svi reprezentativci budu nositelji novih naprednih ideja i progresa, a ne rušitelji temelja na kojima počiva jedinstvo i integritet Saveza”, navode iz Saveza.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});