fbpx
Foto: YOUTUBE - Screenshot

Organizatori Croatia Rallyja osudili incident na stazi, traže se sankcije za počinitelje

Autor: dnevno.ba

Organizacijski odbor Croatia Rallyja osudio je incident neodgovornih navijača nakon što se na društvenim mrežama pojavila snimka koja je navodno snimljena na ovogodišnjem izdanju hrvatskog WRC relija.

Na snimci se vidi sukob dvojice navijača na stazi nekoliko trenutaka prije prolaska jednog od reli vozila.

Njihovo verbalno prepucavanje pretvorilo se u fizički sukob, obračun su pokušali zaustaviti redari, a pojavio se i policajac. Pomogli su i drugi gledatelji kako bi se ratoborne udaljilo sa staze i to u posljednjim trenucima prije prolaska automobila.

Vodstvo relija najoštrije je osudilo ponašanje neodgovornih gledatelja poručivši kako će ih pronaći i sankcionirati.

– Najoštrije osuđujemo ponašanje neodgovornih pojedinaca prikazano u videu. Ove scene u niti jednom svom dijelu ne prikazuju istinsku navijačku zajednicu koja strastveno prati automobilistički sport i automobilistička natjecanja.

Svojim neodgovornim ponašanjem akteri ovih scena nisu u opasnost doveli samo svoje živote već i službene osobe, volontere natjecanja te natjecateljske posade, poručili su iz Organizacijskog odbora WRC Croatia Rally 2023.

– Kao što je vidljivo na snimci, službeno osoblje i naši volonteri učinili su sve, riskirajući svoje živote, kako bi ovaj događaj spriječili te osigurali cestu. U dogovoru s nadležnim službama podnijet ćemo službenu prijavu i tražiti da se akteri pronađu i najoštrije sankcioniraju, dodaje se.

Nakon 20 brzinskih ispita raspoređenih na različitim terenima u pet hrvatskih županija ukupne dužine od 301.26 kilometara, Britanac Elfyn Evans u Toyoti GR Yaris Rally1 pobjednik je trećeg izdanja WRC Croatia Rallyja koji se boduje u poretku za Svjetsko prvenstvo.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI