fbpx

OSIJEK I HAJDUK opravdali uloge favorita

Autor: Dnevno.ba

Nogometaši Osijeka i Hajduka opravdali su uloge favorita u susretima 17. kola Prve HNL igranima u petak, Osijek je tek u završnici dvoboja u Gradsom vrtu stigao do 3-1 (1-1) pobjede protiv Lokomotive, dok je Hajduk uvjerljivo sa 4-0 (2-0) na Poljudu bio bolji od Istre 1961.

U Gradskom vrtu poveli su gosti golom Sandra Kulenovića (9), poravnao je Darko Nejašmić (40), a pobjedu domaćima osigurali su Mirlind Daku (88) i Ivan Fiolić (90+6), prenosi Hina.
Lokomotiva je do prednosti stigla nakon odličnog ubačaja iz kuta Cokaja kojega je glavom s pet metara u mežu proslijedio Kulenović. Izjednačenje je stiglo pet minuta prije odlaska na odmor nakon velikog pritiska Osječana i nekoliko propuštenih prilika, tada je Nejašmić opalio s više od 20 metara, lopta se odbila od jednog gostujućeg igrača i završila u donjem desnom kutu nemoćnog Nevistića.
Gosti iz Zagreba su od 72. minute igrali  desetoricom jer je zbog drugog žutog kartona isključen Aliyu, a Osijek je to uspio materijalizirati. Mislili su Osječani da su poveli u 83. minuti kada je Žaper sjajnim udarcem s više od 20 metara pogodio gredu od koje se lopta odbila oko gol-linije, činilo se kako je i prešla čitavim obujmom bila u vratima, no nakon tri minute pregledavanja snimke putem VAR-a odlučeno je kako ipak nije.
No, ubrzo nakon što se igra nastavila lopta je ipak po drugi put završila u mreži iza Nevistića. Ubacio je Miloš, Mierez nije uspio zahvatiti loptu, ali jest Daku koji je osigurao veliko slavlje za domaće navijače. Zbog neopreznog starta na vrataru Malenici, u drugoj minuti sudačke nadoknade isključen je i Cokaj, a Osijek je s dva igrača više postigao još jedan pogodak. Fiolić je osvojio loptu u kaznenom prostoru Lokomotive i snažnim udarcem postavio konačni rezultat.
Strijelci za Splićane bili su Marin Ljubičić (11), Marco Fossatti (27), Filip Krovinović (70) i Marko Livaja (90+2).
Hajduk je furiozno krenuo u dvoboj igran po jakoj kiši te je vrlo brzo stigao i do prednosti. Sjajan dupli pas odigrali su Biuk i Melnjak, mladi Hajdukov veznjak potom je u kaznenom prostoru proigrao svog centarfora koji iz blizine nije mogao promašiti. Doduše, Ljubičić je samo pet minuta potom promašio iz još bolje situacije, s pet je metara pogodio vratnicu nakon dodavanja Livaje, ali Hajduk je svejedno ubrzo postigao i osiguravajući drugi pogodak. Obrana Puljana uspjela je tek blokirati jedan od brojnih pokušaja domaćih, lopta je stigla do Fossattija koji je zapucao s više od 20 metara te pogodio sam gornji lijevi kut suparničkog gola.
U drugom poluvremenu Hajduk je ipak malo smirio tempo, no i u takvom laganijem ritmu je stigao do još dva gola. Sahiti je u 70. minuti projurio po desnom krilu, ubacio u srce kaznenog prostora gdje su istovremeno do lopte stigli Krovinović i Livaja, no udarac prema vratima i pogodak postigao je Krovinović. Ipak se u posljednjim trenucima susreta u strijelce upisao i najbolji strijelac Hajduka Livaja, njemu je Dolček petom ostavio loptu na udarac sa 20-ak metara, a lopta je odsjela u gornjem desnom kutu.
Osijek je sada vodeći sa 34 boda iz 16 susreta, slijede Rijeka i Hajduk sa po 30, ali Rijeka je odigrala utakmicu manje, dok je četvrti Dinamo sa 28 bodova i dvije utakmice manje. Lokomotiva je peta sa 22 boda, koliko ima i šesta Gorica s utakmicom manje. Istra 1961 je osma sa 15 bodova iz 16 susreta, tri manje od sedmog Šibenika, a dva više od devetog Slavena Belupa koji su također odigrali po 16 utakmica.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI