fbpx

OSIJEK I HAJDUK rutinski do pobjeda

Autor: Hina

U oba subotnja dvoboja 15. kola Prve HNL domaćini su opravdali ulogu favorita te ostvarili sigurne pobjede bez primljenog pogotka, Osijek je sa 3-0 (1-0) nadigrao Istru 1961, a Hajduk sa 2-0 (1-0) Hrvatski dragovoljac.

Osječani su osigurali prenoćenje na vrhu ljestvice Prve HNL zahvaljujući golovima Mihaela Žapera (5), Mihreta Topčagića (59) i Ivana Fiolića (75).
Osijek je do pobjede protiv Istre stigao znalački koristeći pogreške obrane gostujućeg sastava. U 5. minuti Žaper je na petercu okružen dvojicom čuvara ispružio nogu i preusmjerio ubacivanje Bočkaja iza leđa nameoćnog Collaoa. U nastavku dvoboja domaći su do drugog gola stigli kada je branič Istre Hujber pogriješio u pokušaju izbacivanja centaršuta Ndockyta pa je lopta stigla na glavu Topčagića koji je u skoku bio viši od Galilee i pogodio za 2-0. Konačni rezultat postavio je Fiolić koji je iskoristio pogrešku vratara Istre Collaoa koji je promašio loptu prilikom istrčavanja na dugu loptu Bočkaja, pa veznjaku Osijeka nije bilo teško neometan pogoditi nebranjenu mrežu.
Vodeći Osijek sada ima 30 bodova, tri više od drugog Dinama i treće Rijeke, ali Dinamo ima dvije, a Rijeka jednu utakmicu manje. Istra 1961 je ostala osma sa 15 bodova, koliko ima i sedmi Šibenik.
Dinamo i Rijeka će svoje susrete 15. kola igrati u nedjelju, Dinamo protiv Lokomotive, a Rijeka protiv Šibenika.
Pod vodstvom novoga trenera Valdasa Dambrauskasa Hajduka je do pobjede protiv posljednjeg Hrvatskog dragovoljca stigao golovima Marina Ljubičića (29) i Emira Sahitija (67).
Tijekom čitavog susreta igralo se praktički samo na polovici terena koja je propadala gostima, a Hajduk je terensku nadmoć materijalizirao u 29. minuti kada se Biuk izborio za prostor za ubačaj s lijeve strane kojega je Ljubičić glavom u padu s četiri metra sproveo u mrežu. Susret je rezultatski riješen u 67. minuti kada su Sahiti i Livaja odigrali dvostruko proigravanje nakon kojega je Sahiti dobio loptu u kaznenom prostoru, njegov udarac pogodio je blok Vulikića i prevario Šubarića.
Četvrti Hajduk sada ima 24 boda, tri manje od Dinama i Rijeke, a tri više od Lokomotive, dok je Hrvatski dragovoljc na dnu sa sedam bodova, tri manje od devetog Slavena Belupa.

Autor: Hina

ZADNJE VIJESTI