fbpx

RUKOMET: Može li Izviđač u Gradačcu sačuvati vrh poretka?

Autor: D.Ivanković

GRADAČAC - Poslije velike pobjede u gostima protiv Vogošće koja je Izviđaču trasirala put u poluzavršnicu Kupa BiH momčad Zdenka Grbavca ovog petka ima prvenstveno gostovanje u Gradačcu gdje će nastojati novim trijumfom zadržati dva boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Čelik s obzirom da Zeničani dočekuju posljednjeplasiranu Lokomotivu i njihova pobjeda u tom dvoboju neće dolaziti pod znak pitanja.

Gradačcu bodovi također trebaju u njihovoj borbi za opstanak, pa će u ovoj utakmici na strani Izviđača biti i u momčadi Zrinjskog koja također večeras ima neugodno gostovanje u Prijedoru kod momčadi koja juri plasman u Ligu za prvaka.

Dvije Bosne se međusobno sastaju u Sarajevu, Vogošća u ulozi velikog favorita dočekuje Krivaju, dok bi nešto zanimljivije trebalo biti u srazu Konjuha i Gračanice. Derventa će pak nove bodove tražiti protiv momčadi Slobode.

Parovi 21. Kola

Petak, 27. ožujka:
PRIJEDOR: Prijedor – Zrinjski (19.00)
GRADAČAC: Gradačac – Izviđač (19.00)

Subota, 28. ožujka:
ZENICA: Čelik – Lokomotiva (19.00)
ŽIVINICE: Konjuh – Gračanica (19.00)
DERVENTA: Derventa – Sloboda Solana (19.00)
VOGOŠĆA: Vogošća – Krivaja (19.00)
SARAJEVO: Bosna (S) – Bosna (V) (19.30)

Poredak:
Izviđač 46, Čelik 44, Vogošća 42, Derventa 40, Prijedor 37, Bosna (S) 36, Sloboda Solana i Konjuh 28, Gračanica 27, Zrinjski 22, Bosna (V) i Gradačac 20, Krivaja 19, Lokomotiva 3 boda.

Autor: D.Ivanković

ZADNJE VIJESTI