fbpx

Pa šta ste očekivali od nekoga ko je začet u svlačionici?

Autor: SportSport.ba

DORTMUND - Erling Haaland oduševljava cijeli svijet svojim igrama ove sezone, a u Ligi prvaka je uspio zabiti čak 10 golova.

‘Eskplodirao’ je u Salzburgu, a onda samo nastavio golgeterski niz u Borussiji Dortmund, pa je postigao nedavno dva gola protiv PSG-a (2:1) u meču osmine finala Lige prvaka, a sjetite se da je u prvom nastupu za njemački tim ušao u drugom poluvremenu i zabio čak tri gola.

Bliski prijatelj Haalandove porodice našalio se kako se “ništa drugo nije moglo očekivati od momka koji je začet u svlačionici”.

Jan Aage Fjortoft, bivši nogometaš koji je igrao protiv Haalandovog oca Alfa Ingea u Engleskoj, a sada je ponosno govorio o nevjerojatnom talentu Erlinga, koji je zapravo rođen u Yorkshireu.

“Šta ste očekivati od nekoga ko je začet u svlačionici?”, izjavio je Fjortoft.

Otac Erlinga Haalanda je igrao tri godine u Leedsu (od 1997. do 2000.), a zatim je prešao u Nottingham Forest. Devet mjeseci prije Erlingovog rođenja, njegov otac je ušao u 78. minuti meča Leeds – Newcastle (3:2). Alf Inge je kasnije igrao i u Manchester Cityju, a njegov jedan od najvećih suparnika bio je veznjak Manchester Uniteda Roy Keane, s kojim je često imao okršaje.

Brojke su imponzantne kada govorimo o sezoni 19-godišnjeg Norvežanina. U dresu Salzburga i Borussije ukupno je zabio 39 golova na 29 službenih utakmica. Čak 16 postigao je u Bundesligi Austrije, 10 u Ligi prvaka, osam u Bundesligi Njemačke, četiri u Kupu Austrije i jedan u Kupu Njemačke.

Autor: SportSport.ba

ZADNJE VIJESTI