fbpx

Panathinaikos i Olympiacos postaju novi članovi ABA lige

Autor: Dnevno.ba

BANJA LUKA - Za danas je zakazano zasjedanje Skupštine ABA lige u Banjaluci na kojem će čelnici natjecanja i predstavnici klubova razgovari o nizu bitnih tema.

Između ostalog, raspravljat će se i o zahtjevima tri kluba koja su izrazila želju da se priključe ovom natjecanju.

To su Panathinaikos (Grčka), Olympiacos (Grčka), ali i izraelski Bnei Herzliya.

Također, direktor ABA lige je potvrdio da je prije današnjeg zasjedanja Skupštine dostavljen zahtjev da se poništi finale koje su odigrali Crvena zvezda i Budućnost.

Podsjetimo, Crvena zvezda je slavila sa 3:2 u finalnoj seriji, a majstorica je odigrana u Beogradu u užasnim uvjetima – po goste iz Podgorice. Incidenti, uglavnom u režiji navijača, zabilježeni su i u ostalim utakmicama finalne serije.

“Budućnost je poslala zahtjev da se u dnevni red uvrsti poništenje finalne serije i sada je na Skupštini da o tome odluči. Imamo i teme oko nastupa klubova koji su tražili da igraju u ABA ligi sljedeće sezone, nastavku rada menadžmenta lige i promjene pravilnika o sudijskom odijelu. To su četiri vrlo bitne teme i odrediće u kom smjeru ide ABA liga”, izjavio je Novosel.

Novosel se osvrnuo i na klubove koji su zatražili pristupanje natjecanju.

“Primili smo zahtjev Olympiacosa i Panathinaikosa iz Grčke, te izraelskog Bnei Herzliya. Ta tri kluba će biti tema i vidjet ćemo šta i kako će klubovi reagirati o eventualnim njihovim nastupima u ABA ligi u sljedećoj sezoni. Nikakav zahtjev nismo dobili iz Prištine i to bi bilo neozbiljno komentirati”, poručio je direktor ABA lige.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI