fbpx

PAO ATLETICO: “Kraljevi” i dalje “kraljuju” u Madridu

Autor: Dnevno.ba

MADRID - Danas je u 22. kolu španjolske La lige odigran madridski derbi u kojem je Real svladao Atletico rezultatom 1:0.

Prvu veliku priliku na stadionu “Santiago Bernabeu” imao je Ramos u 11. minuti kada je neometan šutirao s desetak metara, no nije bio precizan.

U 18. minuti uzvratio je Atletico kada je Vrsaljko asistirao Vitolu koji šutira, a Courtois sjajno brani i odbija loptu u korner.

U 24. minuti sjajnu kontru su izveli igrači Atletica nakon što je Isco izgubio loptu na sredini terena, Correa je završio akciju iskosa s desne strane, ali je pogodio samo vratnicu.

Real je na novu veliku priliku čekao sve do početka drugog poluvremena kada je u 47. minuti Valverde šutirao pod gredu, a Oblak je sjajnom paradom spasio svoj gol, piše Klix.ba.

Kraljevi su poveli u 56. minuti kada je lijepu akciju krunisao Benzema pogotkom nakon Mendyjevog ubačaja s lijeve strane. Prethodno je mlađeg Francuza na majstorski način uposlio Vinicius dodavanjem pored trojice protivničkih igrača.

U 64. minuti ponovo se Oblak istakao, ovaj put nakon šuta Viniciusa, a u 76. minuti Modrić je sjajno šutirao iz voleja, no pored gola.

Do kraja susreta Kraljevi su uspješno odolijevali napadima Jorgandžija i na kraju su zasluženo upisali 14. pobjedu u sezoni.

Ovo je bio treći susret Reala i Atletica ove sezone. Kraljevi su ranije slavili i u Superkupu nakon penala, dok je susret na Wandi Metropolitano završen bez pogodaka.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI