fbpx
Foto: Mario Cizmic/Cropix

PAŠALIĆ: Tko bi rekao da Francuzi nakon tri kola neće imati pobjedu

Autor: dnevno.ba

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je Dansku 1:0 u Kopenhagenu u dvoboju trećeg kola skupine A1 Lige nacija. Strijelac jedinog pogotka bio je Mario Pašalić u 69. minuti.

Nakon velike pobjede u Danskoj izbornik Vatrenih Zlatko Dalić čestitao je svojim igračima te zahvalio navijačima.

– Dečkima čestitam na sjajnoj utakmici, posebno drugo poluvrijeme kad smo preokrenuli utakmicu. Pokazali smo visoku kvalitetu. Ovo je ono što Hrvatska može i treba. Ostala je još jedna utakmica protiv Francuza. Hvala navijačima koji su nas bodrili cijelo vrijeme, rekao je za Novu TV Dalić nakon utakmice.

Komentirao je izbornik igru Marcela Brozovića.

– Brozović može i za njega nije problem igrati. Ako kaže da ima energiju, a ima, ne treba ga mijenjati. Za hrvatsku reprezentaciju je veliki dobitak i veliki igrač. ModrićKovačić i Brozović u veznoj liniji i sve je bilo drugačije.

O Erliću i Šutalu

– Sve pohvale tim mladim dečkima koji su iskoristili šanse, nametnuli se i odigrali s puno sigurnosti. Stanišić je isto odigrao sjajnu utakmicu, na vrhunskom nivou. Sva trojica su donijela još jednu glavobolju, ali pozitivnu, rekao je izbornik.

Šime Vrsaljko opet je u kadru.

– Šime je dugo bio odsutan, dobro je igrao i ne želimo ga potrošiti. On nam treba i da se vrati što bolji kvalitetniji. Prevaga je i u zajedništvu i bodrenju ekipe. Drago mi je da se vratio nakon godinu dana. Mogu samo pohvaliti dečke, Nakon Osijeka, sjajni protiv Francuske, danas još i bolji. Francuska je jedna od najboljih svjetskih momčadi ako ne i najbolja. Malo je problem što imamo samo ova tri dana. Moramo se odmoriti i rekuperirati. S ovakvom energijom i zajedništvom možemo puno napraviti, dodao je izbornik Dalić.

Utakmicu je komentirao i strijelac pobjedničkog pogotka Mario Pašalić.

– Sve je bilo lakše kada su u igru, u drugom dijelu, ušli Modrić i Kovačić, rekao je Pašalić. Tijekom cijele sezone, u dresu talijanskog prvoligaša Atalante, Pašalić je mnogo puta iskazao odlične napadačke reakcije, a jednako tako je reagirao u 69. minuti. Našao se na pravom mjestu te je spretno Hrvatskoj osigurao premijernu pobjedu u ovosezonskoj Ligi nacija.

– Imam taj osjećaj za pogodak i naći se na pravom mjestu. Sva sreća lopta je ušla i pobijedili smo. Ali, sve je puno lakše kada igraju Modrić, Kovačić i Brozović. U drugom poluvremenu smo baš zavladali terenom, rekao je Pašalić nakon utakmice.

Govorio je i o teškim trenucima koje je momčad proživljavala tijekom prvih 45 minuta.

– Prvo poluvrijeme je bilo izuzetno teško. Mučili smo se u svemu. Nismo mogli izaći s loptom, nismo imali posjed i nismo mogli loptu zadržati na duže vrijeme. No, kompletno se sve promijenilo u drugom poluvremenu. Došli smo do posjeda, a onda smo počeli i stvarati prilike. Na kraju smo došli i do pogotka. Naravno, kada su ušli Modrić i Kovačić došlo je do te promjene, njih su dvojica ponajbolji vezni igrači na svijetu i sjajno izgledaju na sredini zajedno s Brozovićem. Kad oni uđu u igru dobiješ neku sigurnost.

Sljedeći protivnici Vatrenima su Francuzi, koji su izvukli remi kod Austrije i jedina su momčad u skupini koja nema pobjedu nakon tri kola.

– Tko bi rekao da Francuzi nakon tri kola neće imati pobjedu. Svi smo tu na bod-dva. Bit će zanimljivo do kraja, izjavio je Pašalić.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI