fbpx

PL BiH: Derbi na Pecari, teška gostujuća iskušenja za Sarajevo i Želju

Autor: Dnevno.ba

ŠIROKI BRIJEG - Predstojećeg vikenda kreće nastavak Premijerlige BiH u nogometu za sezonu 2018/19., a prvi veliki derbi nas očekuje na Pecari gdje će se u nedjeljnom terminu od 17 sati sastati Široki Brijeg i Zrinjski. Mostarci u nastavak sezone kreću sa zaostatkom od pet bodova u odnosu na vodeće Sarajevo i svakako će sve pokušati da stignu i do četvrtog uzastopnog naslova, dok bi Širokobriježane zasigurno zadovoljilo da sačuvaju treće mjesto i još jednom se domognu Europe. Susret će voditi Irfan Peljto iz Sarajeva uz izravan prijenos na BHT1.

Vodeće Sarajevo nastavak sezone otvara gostovanjem kod Tuzla Citya koji je ambiciozno krenuo u svoju prvu premijerligašku sezonu, no u istoj se Tuzlaci baš i nisu proslavili, među kandidatima su za preseljenje u niži rang natjecanja, međutim “bordo” momcima oprez je i više nego nužan. Ovaj susret se igra u subotu od 14.30 sati, a sudit će ga Dragan Petrović iz Banja Luke.

Dvoboj sa Tušnja prenosit će Moja TV, baš kao i onaj iz Bijeljine gdje se u istom terminu, ali dan kasnije, sastaju domaći Radnik i Željezničar. Žižovićeva momčad je tradicionalno neugodna po Želju, nešto lošije na ljestvici stoje nego što im se predviđalo na početku sezone, pa ukoliko se žele vratiti u borbu za Europu pobjeda u ovom srazu im je neophodna. Njihov dvoboj će suditi Goran Paradžik iz Ljubuškog.

Treći susret u prijenosu Moje TV ovog vikenda igraju Čelik i Sloboda, a sraz s Bilinog Polja nas očekuje u subotnjem terminu od 17.30 sati. Vodit će ga Admir Šehović, a kao i uvijek kada igraju ovi suparnici zbilja je teško bilo što prognozirati.

Sudac iz Sarajeva (Adis Mulahasanović) sudi i susret u Doboju kod Kaknja gdje domaća Mladost proljetnu polusezonu otvara dvobojem protiv GOŠK-a u kojem je svakako lagani favorit, ali opet daleko od toga da su popularni “Lavovi” bez izgleda. Ova utakmica se igra u subotu od 14.30 sati, a u istom terminu snage će još odmjeriti posljednjeplasirana Krupa i Zvijezda ’09. Njima će suditi Miloš Gigović iz Gradiške.

Raspored 20. kola

Subota, 23. veljače:
DOBOJ KAKANJ: Mladost – GOŠK (Sudac: Adis Mulahasanović – Sarajevo; 14.30)
KRUPA NA VRBASU: Krupa – Zvijezda ’09 (Sudac: Miloš Gigović – Gradiška; 14.30)
TUZLA: Tuzla City – Sarajevo (Sudac: Dragan Petrović – Banja Luka; 14.30) Moja TV
ZENICA: Čelik – Sloboda (Sudac: Admir Šehović – Sarajevo; 17.30) Moja TV

Nedjelja, 24. veljače:
BIJELJINA: Radnik – Željezničar (Sudac: Goran Paradžik – Ljubuški; 14.30) Moja TV
ŠIROKI BRIJEG: Široki Brijeg – Zrinjski (Sudac: Irfan Peljto – Sarajevo; 17.00) BHT1

Poredak:
Sarajevo 43, Zrinjski 38, Široki Brijeg 30, Željezničar i Sloboda 28, Mladost 26, Radnik 22, Zvijezda ’09 i Čelik 21, Tuzla City 20, GOŠK 18, Krupa 15 bodova.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI