PL BiH: Hoće li sve uredno proći u Bijeljini i Tuzli?

Autor: Dnevno.ba

BIJELJINA - Nogometni premijerligaši predstojećeg vikenda u Bosni i Hercegovini igraju utakmice 16. kola, a derbi je na programu u Bijeljini gdje domaći Radnik u subotnjem terminu od 13.30 sati dočekuje vodeće Sarajevo. Susret će voditi Elvis Mujić iz Bijeljine, a pored Radnika "posrtanju" aktualnog prvaka nadaju se i u drugim klubovima iz gornjega dijela poretka kako bi se dodatno približili prvenstvenom lideru.

Drugoplasirani Željezničar također u subotu, ali u terminu od 16.30 sati igra svoj derbi na Tušnju sa Slobodom, pa s obzirom da gotovo istovremeno u ovom dijelu države gostuju i Sarajevo i Željo svakako treba biti oprezan i sa sigurnosnog aspekta, jer “Hordama zla” i “Manijacima” nikada nije za vjerovati. Inače, i dvoboj s Tušnja prenosi Moja TV, a ulogu glavnoga suca ima Dragan Petrović iz Banja Luke.

Široki Brijeg u malom hercegovačkom derbiju u nedjeljnom terminu od 16.30 dočekuje Veleža i eventualnom pobjedom Širokobriježani imaju priliku na ljestvici prestići “Rođene”. Njihov sraz prenosi BHT1, a sudi Irfan Peljto iz Sarajeva.

Sudac iz glavnoga grada (Haris Kaljanac) vodit će i iznimno važan dvoboj Pod Bijelim brijegom gdje Zrinjski u subotu od 16 sati dočekuje Tuzlu City. Ovaj susret prenosi Arena Sport, a “Plemićima” je pobjeda nužna ukoliko žele zadržati priključak s vodećima.

Treći Sarajlija s ulogom glavnoga suca u Premijerligi BiH ovoga vikenda je Admir Šehović budući da on ima zadaću vođenja utakmice s Bilinoga Polja gdje se sastaju domaći Čelik i posljednjeplasirana Zvijezda ’09, a ova utakmica igra se u subotu od 13.30 sati.

Druga utakmica u sklopu 16. kola koju će gledatelji moći vidjeti putem Arene Sporta jeste ona iz Doboja kod Kaknja gdje se u nedjelju od 13.30 sati sastaju Mladost i Borac. Utakmicu sudi Mateo Musa iz Čitluka i dok se domaćin nastoji udaljiti iz opasne zone gosti dolaze sa željom da nastave svoj pozitivan niz i učvrste pri samom vrhu poretka.

Parovi 16. kola

Subota, 09. studenog:
BIJELJINA: Radnik – Sarajevo (Sudac: Elvis Mujić – Banovići; 13.30) – Moja TV
ZENICA: Čelik – Zvijezda ’09 (Sudac: Admir Šehović – Sarajevo; 13.30)
MOSTAR: Zrinjski – Tuzla City (Sudac: Haris Kaljanac – Sarajevo; 16.00) – Arena Sport
TUZLA: Sloboda – Željezničar (Sudac: Dragan Petrović – Banja Luka; 16.30) – Moja TV

Nedjelja, 10. studenog:
DOBOJ KAKANJ: Mladost – Borac (Sudac: Mateo Musa – Čitluk; 13.30) – Arena Sport
ŠIROKI BRIJEG: Široki Brijeg – Velež (Sudac: Irfan Peljto – Sarajevo; 16.30) – BHT1

Poredak:
Sarajevo 31, Željezničar 29, Borac i Tuzla City 27, Radnik 25, Zrinjski 23, Velež 19, Široki Brijeg 18, Čelik 16, Sloboda 15, Mladost 12, Zvijezda ’09 6 bodova.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI