fbpx

PL BiH: Mostar s nestrpljenjem čeka nedjeljni gradski derbi, ali publika je zagrijana i u Zenici, kao i u Banjoj Luci

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Bez obzira što su loše ušli u prvenstvenu sezonu doživjevši poraze u 1. kolu Premijerlige BiH mostarski premijerligaši Zrinjski i Velež s velikim očekivanjima dočekuju veliki gradski derbi ove nedjelje na stadionu Pod Bijelim Brijegom, pa tako i gotovo cijeli Mostar.

S obzirom da su “Plemići” ovoga četvrtka gosti u Utrechtu u Europskoj ligi samim time biti će nešto umorniji što je dodatna prilika za “Rođene” da dođu do pozitivnog rezultata, no nema sumnje kako će i jedni i drugi dati sve od sebe da se predstave u što boljem svjetlu mostarskoj publici.

Derbi će od 20 sati suditi Haris Kaljanac iz Sarajeva uz izravan prijenos na Mojoj TV, a također u nedjelju, u terminu od 20.30 sati, igra se još jedan itekako zanimljiv dvoboj (i taj susret prenosi Moja TV) u kojem će Čelik dočekati nogometaše Sarajeva. Oni u izvrsnom raspoloženju dočekuju utakmicu s obzirom da su Zeničani u sezonu krenuli gostujućim slavljem u Širokom Brijegu, dok je Sarajevo pobijedilo Zrinjskoga u prvom velikom derbiju tekuće sezone.

Susret na Bilinom Polju će voditi Dragan Petrović iz Banja Luke.

Četiri preostale utakmice 2. kola igraju se ove subote, a tri započinju u terminu od 17.30 sati. Jedan od ta tri susreta se igra u Doboju kod Kaknja gdje će osokoljeni Mladostaši nakon slavlja u Vrapčićima pokušati skinuti skalp i favoriziranom Željezničaru. To je treći susret što će ga ovog vikenda prenositi Moja TV, a ulogu glavnoga suca ima Goran Paradžik iz Ljubuškoga.

Sloboda je i drugi vikend u nizu domaćin, pa će nakon trijumfa protiv Radnika nastojati doći do novoga slavlja i u susretu s gostima iz Širokog Brijega, koji više definitivno nisu momčad za vrh ljestvice, no ipak na Tušanj ne dolaze s bijelom zastavicom i daleko od toga da su bez izgleda. Njihovi dvoboji s Tuzlacima su uglavnom bivali dosta zanimljivi, pa takav jedan očekujemo i ove subote kada će im pravdu dijeliti Čitlučanin Mateo Musa.

Radnik je u sezonu ušao porazom od Tuzlaka, a sada mu u goste stižu ponovno Tuzlaci. Naime, Tuzla City je predstojeći suparnik za igrače trenera Mladena Žižovića, a s obzirom kako je krenula momčad Milenka Bošnjakovića u sezonu, onom peticom kontra Zvijezde u Ugljeviku, imaju itekakvog razloga za optimizam i pred dolazak u Bijeljinu, jer ih očigledno u Semberiji ide i više nego dobro, pa će svakako to pokušati dodatno kapitalizirati u susretu kojega će voditi Zoran Grbić iz Prijedora.

Zanimljivo, Prijedorčanin je glavni sudac i na Gradskom stadionu u Banjoj Luci gdje će povratnik u premijerligaško društvo Borac u subotnjem večernjem terminu od 20.30 sati ugostiti Zvijezdu ’09. Naime, glavni sudac u ovom srazu je Luka Bilbija, a susret će prenositi BHT1.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI