fbpx

PL BiH: Otvara li Sarajevo u nedjelju šampanjac na Pecari?

Autor: Dnevno.ba

ŠIROKI BRIJEG - Pet utakmica 22. kola Premijerlige BiH u nogometu igra se u subotu, dok je nedjelja predviđena za veliki derbi na Pecari gdje će trećeplasirani Širokobriježani ugostiti vodeće Sarajevo.

Tradicija u dvobojima ovih dvaju klubova na strani je premijerligaša s Pecare, no u tekućoj sezoni “bordo” momci su prikazali znatno više a što najbolje oslikava bodovna razlika koje u ovom trenutku iznosi velikih 17 bodova u korist Musemićeve momčadi. Susret se igra od 18 sati, a sudit će Luka Bilbija iz Prijedora.

Prijedorčanin će suditi i derbi začelja u kojem se sastaju Krupa i Tuzla City, jer je naime glavni sudac tog dvoboja Zoran Grbić. Ova utakmica se igra u subotnjem terminu od 15 sati, a u tom istom terminu očekuju nas još tri utakmice. Radnik će pred svojim gledateljima tražiti pobjedu protiv Zvijezde ’09 za priključak skupini klubova koja se bori za Europu, a susret ovih dvaju protivnika vodit će Adis Mulahasanović iz Sarajeva.

Mladost se u jednom od zanimljivijih dvoboja ovog kola sastaje sa Zrinjskim, a i njima će suditi Sarajlija i to Irfan Peljto, dok će na Bilinom Polju sraz Čelika i GOŠK-a voditi Danijel Bojo iz Kiseljaka.

Sloboda u subotnjem terminu od 17.30 sati dočekuje Željezničara što je također jedan od derbija, a ulogu glavnoga suca na Tušnju ima Dragan Petrović iz Banja Luke.

Raspored 22. kola:

Subota, 09. ožujka

15.00:

ZENICA: Čelik – GOŠK (Sudac: Danijel Bojo – Kiseljak)

DOBOJ KAKANJ: Mladost – Zrinjski (Sudac: Irfan Peljto – Sarajevo) – BHT1

BIJELJINA: Radnik – Zvijezda ’09 (Sudac: Adis Mulahasanović – Sarajevo)

KRUPA NA VRBASU: Krupa – Tuzla City (Sudac: Zoran Grbić – Prijedor)

17.30:

TUZLA: Sloboda – Željezničar (Sudac: Dragan Petrović – Banja Luka) – Moja TV

Nedjelja, 10. ožujka

18.00:

ŠIROKI BRIJEG: Široki Brijeg – Sarajevo (Sudac: Luka Bilbija – Prijedor) – Moja TV

Poredak:

Sarajevo 49, Zrinjski 40, Široki Brijeg 32, Željezničar 31, Sloboda i Mladost 29, Radnik 26, Čelik 25, Zvijezda ’09 23, Tuzla City 21, GOŠK 19, Krupa 16 bodova.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI