fbpx

PL BiH: Sarajevo furiozno krenulo u nastavak sezone, Mladost skočila na četvrto mjesto

Autor: Dnevno.ba

TUZLA - Susretima 20. kola ove subote započeo je drugi dio premijerligaške sezone, a u tri odigrana susreta popodnevnog dijela programa postignuto je šest golova, od toga tri u režiji igrača vodećeg Sarajeva koji su na Tušnju s uvjerljivih 3:0 porazili domaći Tuzla City i na taj način učvrstili vrh prvenstvenog poretka.

Dobrano su ovom porazu kumovali svojim pogreškama domaći igrači, jer kod prvog zgoditka Krste Velkoskog u 6. minuti katastrofalno je pogriješio Denis Čomor, a da sve bude i gore po Starčevićevu momčad tom prilikom je Velkoski nehotice zakačio po glavi vratara Fejzića koji je ubrzo prevežen u bolnicu, pa je na gol stao iskusni Adis Nurković.

No, upravo je on katastrofalno pogriješio u 34. minuti poklonivši gostima loptu nakon čega Miloš Stanojević postiže i drugi gol. Konačnih 3:0 postavio je Mersudin Ahmetović u 76. minuti na asistenciju Benjamina Tatara.

Mladost je u Doboju kod Kaknja s minimalnih 1:0 pobijedila GOŠK-a, a jedini gol je viđen već u 5. minuti kada Filip Arežina prekrasno pogađa. Vratar Velić je bio junak za domaće u nastavku dvoboja pošto je u par navrata branio zicere suparničkih igrača.

Krupa i Zvijezda ’09 su odigrali neodlučenih 1:1 u susretu za kojim će domaćini itekako žaliti. Naime, posljednjeplasirana momčad lige je povela u 6. minuti pogotkom Mandića da bi gosti preko Huseinbašića poravnali u 34. minuti. Od 68. minute su imali igrača manje zbog isključenja Bašanovića, a potom su prokockali i kazneni udarac kojeg je vratar Erić zaustavio Mandiću i na taj način se prometnuo u junaka dvoboja.

Rezultati 20. kola:
Tuzla City – Sarajevo 0:3, Mladost – GOŠK 1:0, Krupa – Zvijezda ’09 1:1. Još igraju: Čelik – Sloboda (17.30), Radnik – Željezničar (nedjelja, 14.30), Široki Brijeg – Zrinjski (nedjelja, 17.00).

Poredak:
Sarajevo 46, Zrinjski (-1) 38, Široki Brijeg (-1) 30, Mladost 29, Željezničar (-1) i Sloboda (-1) 28, Radnik (-1) i Zvijezda ’09 22, Čelik (-1) 21, Tuzla City 20, GOŠK 18, Krupa 16 boda.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI