fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

PL BiH: Široki Brijeg želi ostati neporažen i na Grbavici, Sarajevu lakša zadaća nego Zrinjskom

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Pet utakmica 28. kola Premijerlige BiH u nogometu ove srijede igra se u terminu od 17 sati, dok je derbi susret Željezničara i Širokog Brijega na programu u večernjem terminu od 20 sati. Ovaj susret će suditi Miloš Gigović iz Gradiške, a izravno ga prenositi Moja TV. Željo je u prošlom kolu napokon odigrao jednu pravu utakmicu svladavši Krupu 3:0, te u dobrom ozračju očekuje Širokobriježane, koji su ih u zadnjem međusobnom prvenstvenom srazu na Grbavici svladali 3:2, a odlični su bili i u dva posljednja prvenstvena kola odigravši sa Sarajevom bez pogodaka na Koševu, te zabilježivši trijumf nad Zrinjskim od 1:0, pa se može reći kako oni u još boljem raspoloženju dočekuju ovaj derbi.

Vodeće Sarajevo u tom terminu od 17 sati igra protiv Mladosti, a ovaj dvoboj prenosi BHT1. “Bordo” momci su u očiglednoj rezultatskoj krizi, od gotovog su napravili veresiju u toj borbi za naslov prvaka i protiv Mladosti im igra samo pobjeda. Dvoboj na Koševu sudit će inače Zoran Grbić iz Prijedora.

Adis Mulahasanović iz Sarajeva dijeli pravdu na utakmici Zrinjskoga i Slobode u kojoj domaćin ulazi s ulogom favorita, no i Tuzlaci su osokoljeni preokretom i pobjedom protiv vodećeg Sarajeva, štoviše vratili su se u borbu za Europu, pa se zasigurno nadaju pozitivnom rezultatu i u Mostaru, dok “Plemići” ne smiju kući prosipati bodove do kraja sezone ukoliko u toj borbi za sam vrh misle dodatno ugroziti vodeće Sarajevo. Susret iz Mostara prenosi Moja TV.

GOŠK je u Gabeli domaćin Radniku i “Lavovima” je nužna pobjeda u toj borbi za opstanak (sudi Haris Kaljanac iz Sarajeva), baš kao i Krupi u njihovom domaćem nastupu kontra Tuzla Citya (sudi Sabrija Topalović iz Zenice), a zanimljivo bi trebalo biti i u Ugljeviku gdje se sastaju Zvijezda ’09 i Čelik. Domaćini igraju dosta dobro u zadnje rezultate, no još nisu prebrodili brige oko opstanka, dok Zeničani još uvijek maštaju o Europi, pa stoga i ova utakmica ima itekakvu draž. Susret u Ugljeviku sudi Dragan Petrović iz Banja Luke.

Parovi 28. kola

Srijeda, 24. travnja (17.00)
GABELA: GOŠK – Radnik (Sudac: Haris Kaljanac – Sarajevo)
KRUPA NA VRBASU: Krupa – Tuzla City (Sudac: Sabrija Topalović – Zenica)
MOSTAR: Zrinjski – Sloboda (Sudac: Adis Mulahasanović – Sarajevo) Moja TV
SARAJEVO: Sarajevo – Mladost (Sudac: Zoran Grbić – Prijedor) BHT1
UGLJEVIK: Zvijezda ’09 – Čelik (Sudac: Dragan Petrović – Banja Luka)

Srijeda, 24. travnja (20.00)
SARAJEVO: Željezničar – Široki Brijeg (Sudac: Miloš Gigović – Gradiška) Moja TV

Poredak:
Sarajevo 57, Zrinjski 53, Široki Brijeg 43, Željezničar 39, Sloboda 37, Radnik i Čelik 36, Mladost 33, Tuzla City 30, Zvijezda ’09 28, GOŠK 23, Krupa 21 bod.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});