fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

PL BiH: Trolist vodećih ima novu šansu za dodatno odvajanje od konkurencije

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Na vrhu premijerligaškog poretka polako se već izdvajaju tri kluba, a nakon predstojećeg kola koje slijedi u dane vikenda moglo bi doći do još značajnijeg pomaka vodećeg trojca u odnosu na konkurenciju s obzirom da su ta tri kluba ponovno domaćini, dok im najbližu pratnju, Slobodu i Širokog Brijega, čekaju teška gostujuća iskušenja.

Derbi kola bit će odigran u Mostaru između Zrinjskoga i Slobode, pa bez obzira na sve pozitivne pomake u premijerligašu s Tušnja “Plemići” su pred svojom publikom favoriti i sve osim njihovog trijumfa ipak bi predstavljalo iznenađenje. Utakmicu Pod Bijelim Brijegom će suditi Ermin Sivac iz Zenice.

Njegov sugrađanin Sabrija Topalović vodit će jedini susret nedjeljnog dijela programa, dvoboj s Grbavice gdje Željezničar u ulozi velikog favorita dočekuje momčad GOŠK-a. Inače, oba ova susreta izravno će prenositi Moja TV.

Prijenos ćemo imati i sa Koševa gdje se u subotnjem večernjem terminu sastaju vodeće Sarajevo i Radnik, no njihov sraz pokrivat će kamere BHT-a1. Susret Musemićeve i Žižovićeve momčadi sudit će Elvis Mujić iz Banovića.

Tuzla City je u prošlom kolu slavio domaću pobjedu nad Krupom, pa igrači Slobodana Starčevića sada to žele ponoviti i protiv Širokog Brijega, koji očigledno više nema momčad sposobnu boriti se za sam prvenstveni vrh, premda se sa Širokobriježanima nikada ne zna, pa je i Tuzlacima oprez nužan.

Čelik i Krupa u međusobnom srazu traže nove bodove za priključak gornjem dijelu poretka. Njihov susret, kao i ovaj prethodno spomenuti na Tušnju, igra se u subotnjem terminu od 16 sati, a vodit će ga Adis Mulahasanović iz Sarajeva, dok ulogu glavnoga suca u Tuzli ima Zoran Grbić iz Prijedora.

Derbi začelja se igra u Ugljeviku gdje se sastaju posljednjeplasirana Zvijezda ’09 i Mladost. Domaćinima je pobjeda jedini imperativ, nedavno su u Kupu pobijedili istog protivnika, no i Mladostaši se lagano dižu, te sasvim sigurno dolaze sa željom ugrabiti puni plijen. Ovaj susret će voditi Čitlučanin Mateo Musa.

Parovi 12. kola

Subota – 29. rujna:
ZENICA: Čelik – Krupa (Sudac: Adis Mulahasanović – Sarajevo; 16.00)
TUZLA: Tuzla City – Široki Brijeg (Sudac: Zoran Grbić – Prijedor; 16.00)
UGLJEVIK: Zvijezda ’09 – Radnik (Sudac: Mateo Musa – Čitluk; 16.00)
MOSTAR: Zrinjski – Sloboda (Sudac: Ermin Sivac – Zenica; 16.00) Moja TV
SARAJEVO: Sarajevo – Radnik (Sudac: Elvis Mujić – Banovići; 20.00) BHT1

Nedjelja – 30. rujna:
SARAJEVO: Željezničar – GOŠK (Sudac: Sabrija Topalović – Zenica; 19.00) Moja TV

Poredak:
Sarajevo 24, Zrinjski i Željezničar 22, Sloboda 18, Široki Brijeg 17, Radnik i Čelik 14, Tuzla City i Krupa 11, Mladost 10, GOŠK 7, Zvijezda ’09 5 bodova.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});