fbpx

PL BiH: U četiri subotnja dvoboja jedino Velež slavio pobjedu

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Tri od četiri subotnja susreta 5. kola Premijerlige BiH u nogometu završena su neodlučenim rezultatima, a u dva susreta viđena su po četiri pogotka.

Jedan takav je odigran i na Grbavici gdje su Željezničar i Sloboda igrali 2:2. Jadranko Bogičević je u 18. minuti doveo Osimovu momčad u vodstvo, no bivši igrač Želje Samir Bekrić nakon pola sata igre prekrasno pogađa iz slobodnjaka i stvari vraća na početak. Ipak, na odmor se odlazi s prednošću domaćih pošto i Damir Sadiković na isteku prvog poluvremena biva precizan iz slobodnog udarca na drugoj strani terena. Desetak minuta prije kraja 19-godišnji Armin Hodžić tek što je ušao u igru postiže gol i postavlja konačnih 2:2.

Istim je rezultatom završena i utakmica u Ugljeviku između Zvijezde ’09 i Čelika. Strijelci za domaće bili su Fedor Predragović u 31., te Stjepanović u 63. minuti, a za goste iz Zenice Grahovac u 61. i Dilaver u 73. minuti.

Sraz Borca i Mladosti okončan je bez pogodaka, dok je Velež u Mostaru potpuno nadigrao goste iz Širokoga Brijega i zasluženo slavio s minimalnih 1:0 zgoditkom Nusmira Fajića.

Rezultati 5. kola:
Velež – Široki Brijeg 1:0, Borac – Mladost 0:0, Željezničar – Sloboda 2:2, Zvijezda ’09 – Čelik 2:2. Još igraju (nedjelja, 20.30): Sarajevo – Radnik, Tuzla City – Zrinjski.

Poredak:
Željezničar 11, Tuzla City (-1) 9, Borac i Čelik 8, Sarajevo (-2) 7, Sloboda 6, Mladost 5, Široki Brijeg (-1) i Velež 4, Zrinjski (-2) i Radnik (-1) 3, Zvijezda ’09 (-1) 2 boda.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI