fbpx

PL BiH: Zrinjski autogolom u zadnjoj minuti do punoga plijena na Tušnju, novi poraz Željezničara

Autor: Dnevno.ba

TUZLA - Jako zanimljivo bilo je u dvije uvodne utakmice 18. kola Premijerlige BiH u nogometu. Posljednjeplasirana Krupa ugostila je Željezničara, a Tuzla City Zrinjskoga. Aktualni bh prvak slavio je na Tušnju 2:1, iako su "Plemići" nastupili s jednim oslabljenim sastavom, a taj pobjednički gol bio je zapravo autogol Stjepanovića u zadnjoj minuti kada je nespretno reagirao na jedan ubačaj Hairilahovića.

Prvi gol za Zrinjski postigao je Edin Rustemović u 21. minuti kada je lijepo pogodio iz slobodnjaka, dok je za privremeno izjednačenje domaćih pogodio Vukmirović u 76. minuti.

Tri gola viđena su i u Krupi, no tamo su domaćini slavili 2:1 i nanijeli četvrti uzastopni prvenstveni poraz “Plavima” s Grbavice, a što im se inače nikada ranije u Premijerligi nije dogodilo.

Bivši igrač Željezničara Ivan Crnov u 14. minuti je realizirao najstrožu kaznu za vodstvo domaćih. Penalu je prethodio Veselinovićev prekršaj nad Dujakovićem. Potom je prvi Željin topnik Sulejman Krpić u 72. minuti pogodio za 1:1, a desetak minuta kasnije Almir Aganspahić nakon krasnog proigravanja Ivana Crnova pogodio za pobjedu domaćih od 2:1.

Zrinjski se pobjedom u Tuzli približio vodećem Sarajevu na dva boda zaostatka, no “bordo” momčad se sutra opet može odvojiti u slučaju domaćeg slavlja nad Zvijezdom ’09, dok bi Željezničar mogao pasti na četvrtu poziciju ukoliko bi Širokobriježani na svojoj Pecari pobijedili GOŠK-a.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI