fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Poigrale se “Tale” na ‘sred Zenice i “Piliće” dodatno prizemljili

Autor: Dnevno.ba

ZENICA - Gajili smo nadu da će Zmajevi ponuditi predstavu sličnu onoj u Torinu prije pola godine, ali dogodilo se suprotno. Italija je na Bilinom polju napunila mrežu reprezentacije Bosne i Hercegovine i ostvarila pobjedu rezultatom 3:0 u utakmici devetog kola grupe J kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine, piše ScSport.ba.

Utakmica je počela opasnim napadom naše reprezentacije u prvom minuti, ali je na kraju Džeko bio u zaleđu. Na drugoj strani Bonucci je bio u šansi, ali je obrana Zmajeva otklonila opasnost. Naš tim je izveo novu dobru kontru u šestoj minuti, no falila je završnica. Bičakčić je u osmoj minuti šutitrao glavom nakon kornera, ali obranio je Donnarumma. Tri minute poslije Džeko je pokušao, a vratar Italije ponovo je bio siguran.

Italija je imala veliku šansu u 15. minuti, ali je udarac Insignea izblokirao Kvržić. Već u 18. minuti viđena je nova velika prilika za Azzurre, a ovaj put Šehić je obranio udarac Bernardeschija sa dva metra. Gosti su poveli u 21. minuti, Acerbi se odlično snašao u našem šesnaestercu, izbacio je svoje čuvare i lijepo pogodio za 0:1. Džeko je u 23. minuti uputio udarac koji je otišao daleko preko gola, piše ScSport.ba.

Zmajevi su mogli do gola u 31. minuti, ali je šut Bešića izblokiran. Italija je udvostručila prednost u 37. minuti kada je Insigne šutirao s desetak metara i pogodio našu mrežu. Do kraja prvog dijela Zmajevi su imali dvije velike šanse, ali istakao se Donnarumma oba puta. Prvo je zaustavio udarac Cimirota u 39. minuti, a zatim i svom suigraču Kruniću minutu poslije. Prvi dio završen je vodstvom Talijana od 2:0.

Drugo poluvrijeme je počelo loše za našu reprezentaciju. Nakon osam minuta igre u drugom dijelu Belotti je lijepo pogodio za 0:3. Nakon trećeg pogotka Azzurra uslijedio je mirniji period utakmice i dugo nije bilo nikakvih većih prilika. U 76. minuti Džeko je šutirao preko gola. Na drugoj strani u 81. minuti Belotti je iz slobodnog udarca poslao loptu preko gola. Do kraja je viđen još loš pokušaj Hodžića i završeno je 0:3.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine već se ranije oprostila od plasmana na Europsko prvenstvo kroz kvalifikacije, jer nakon pobjede Finske protiv Lihtenštajna izgubili su i teoretske šanse prije susreta sa Azzurrima.

ZENICA – Stadion: Bilino polje (Zenica). Gledatelja: 9.000. Sudac: Scharer S. (Švicarska). Žuti kartoni: Kovačević (BiH), Bernardeschi, Bonucci (Italija).

BiH: Šehić, Kvržić, Kovačević, Bičakčić, Kolašinac, Pjanić (od 76. minute Jajalo), Bešić (od 61. minute Sarić), Cimirot, Krunić, Višća (od 61. minute Hodžić), Džeko. Izbornik: Robert Prosinečki.

ITALIJA: Donnarumma (od 88. minute Gollini), Emerson, Tonali, Florenzi, Jorginho, Belotti, Insigne (od 86. minute Castrovilli), Acerbi, Barella, Bonucci, Bernardeschi (od 75. minute El Shaarawy). Izbornik: Roberto Mancini.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});