fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Poljacima remi u Portugalu, Njemačka bez statusa nositelja, Švedska ide u Ligu A

Autor: Sportnet.hr

GUIMARAES - Okončan je onaj glavni dio ovosezonskog izdanja Lige nacija. Poznate su i postave liga za sljedeće izdanje, a riješeno je pitanje i posljednjeg nositelja u ždrijebu kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

U posljednjem susretu Lige A Portugal i Poljska remizirali su 1:1 u Guimaraesu. Ovo je važan remi za Poljake koji su trebali bod kako bi ostali u statusu nositelja u ždrijebu kvalifikacija za Europsko prvenstvo koji će biti održan sljedećeg mjeseca.

Portugal je već ranije osigurao prvo mjesto u grupi i ovo mu je bio nebitan dvoboj što se tiče plasmana. Ipak domaćin je bio taj koji je poveo i to u 34. minuti preko Andrea Silve koji je glavom lijepo skrenuo ubačaj Renata Sanchesa iz kornera.

U 63. minuti domaćin je ostao s igračem manje nakon isključenja Danila Pereira koji je ujedno skrivio i kazneni udarac. Izveo ga je Arkadiusz Milik koji je dva puta morao svladati Beta nakon što je Karašev tražio ponavljanje izvođenja.

Priliku u ovom susretu dobio je i Dinamov Damian Kadzior koji je u 79. minuti zamijenio Kamila Grosickog.

Švedska je u Ligi B u zadnjem kolu svladala Rusiju 2:0 i izborila prolaz u Ligu A. Šveđani su uoči predzadnjeg kola bili u teškoj poziciji, imali su samo jedan bod, ali onda su svladali u gostima Tursku i kod kuće Rusiju što je bilo dovoljno za preuzimanje prvog mjesta.

Strijelci za Švedsku bili su Victor Lindelof i Marcus Berg.

Škotska i Srbija izborili su promociju u Ligu B nakon što su u posljednjem kolu upisali pobjedu protiv Izraela i Litve.

Škoti su u izravnom dvoboju s Izraelom upisali pobjedu 3:2 i tako uzeli prvo mjesto. Junak Škota bio je James Forrest koji je postigao hat-trick dok su Biram Kayal i Eran Zahavi bili strijelci za Izrael.

Srbija nije dopustila iznenađenje protiv Litve i stigla je do željene pobjede za prvo mjesto. Slavila je 4:1 nakon što je u drugom poluvremenu slomila otpor Litavaca. Golijada je krenula autogolom Arturasa Zulpe, a do kraja susreta zabijali su i Aleksandar Mitrović, Aleksandar Prijović i Adem Ljajić. Deimantas Petravičius bio je jedini strijelac za Litvu.

Crna Gora je ostala u Ligi C unatoč porazu od Rumunjske 1:0. Rumunjima je pobjedu donio George Tucudean u završnici prvog dijela dok je Marko Janković u drugom poluvremenu propustio realizirati kazneni udarac i vratiti Crnu Goru u igru.

Kosovo je u Ligi D zauzelo prvo mjesto u svojoj skupini i ide u Ligu C, a u pobjedi 4:0 protiv Azerbajdžana jedan pogodak dodao je Amir Rrahmani. Trostruki strijelac bio je Arber Zeneli.

Autor: Sportnet.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});