fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Posljednja momčad lige izbacila PSG iz Liga kupa

Autor: Sportnet.hr

PARIZ - Uzbudljivo je večeras bilo u četvrtfinalu francuskog Liga kupa. U nevjerojatnom susretu s čak tri kaznena udarca Guingamp je porazio PSG, dok je Monaco nakon dugotrajnog izvođenja jedanaesteraca uspio svladati Rennes.

Nakon današnje pobjede Guingampa protiv PSG-a Francuska će dobiti novog pobjednika Liga kupa. Pet puta zaredom, od 2014. godine, natjecanje su osvajali Parižani, no ovoga puta ih neće biti u finalnom, pa čak niti polufinalnom susretu. S druge strane Monaco je posljednje dvije sezone gubio u finalu te je ovo prilika da dođe do jedinog trofeja ove sezone.

Posljednja momčad francuske Ligue 1 priredila je veliko iznenađenje u Parizu. Guingamp je fantastičnim preokretom u smiraju susreta došao do polufinala Liga kupa. Uspjeh je još veći kada se zna da je PSG igrao s prilično jakom postavom te Thomas Tuchel nije odmarao sve igrače. Do vodstva je PSG došao u 63. minuti kada je Neymar lijepo iskoristio nepažnju gostujuće obrane.

Toga možda ne bi bilo da je u 61. minuti Marcus Thuram pogodio iz kaznenog udarca koji je sviran zbog prekršaja Thomasa Meuniera. Ipak, unatoč razlici u kvaliteti, gosti su se uspjeli približiti PSG-u u 81. minuti. Ovoga puta jedanaesterac je izveo Yeni Atito N’Gbakoto koji je bio siguran i donio izjednačenje Guingampu. Činilo se da će susret otići u izvođenje jedanaesteraca, ali je u trećoj minuti sudačke nadoknade dosuđen još jedan kazneni udarac za goste.

Izvođenju je ponovno prišao Thuram koji niti ovoga puta nije pucao sjajno, ali je nekako lopta od Alphonsea Areole ušla u gol i donijela slavlje gostima.

Kada im već ide prilično loše u Ligue 1, Monaco barem dobro napreduje u Liga kupu. Današnjom pobjedom protiv Rennesa klub iz Kneževine plasirao se u polufinale ovog natjecanja. Ipak, do pobjede nisu došli lako. U prvom dijelu, momčadi su bile izjednačene, ali je Rennes prvi došao do vodstva. U 30. minuti Benjamin Bourigeaud lijepo je poentirao za 1:0.

Monaco se brzo pribrao i krenuo po izjednačenje, no prvi pokušaji bili su neprecizni. Ipak, u 54. minuti Rony Lopes pogađa za 1:1. Kako je susret tekao bez većih prilika, a rezultat se nije mijenjao, istekom regularnog vremena krenulo se na bolje izvođenje jedanaesteraca. U toj lutriji propuštenih prilika bilo je jako puno. Pucala se peta serija, a Rennes prvi promašuje. Monaco ima veliku priliku, no ni Kamil Glik nije pogodio. Šesta serija bila je identična i obje momčadi su i tu propustile šansu za pobjedom. Konačno, došao je red na vratare, a uspješniji je bio domaći Loic Badiashile. Gostujući vratar promašio je jedanaesterac i odveo Monaco u polufinale.

Iako se na prvi tren može činiti kako se Bordeaux mučio s Le Havreom, činjenica je da su se gosti tek u drugom dijelu malo probudili. Bordeaux je bio kvalitetniji i dominantniji te je zasluženo došao do pobjede pogotkom Samuela Kalua u 70. minuti.

Autor: Sportnet.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});