fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Povijesni dan za BiH tenis: Džumhur igra danas protiv Federera

Autor: Oslobođenje

LONDON - Kada Damir Džumhur danas izađe na terene All England Cluba, još jednom će ispisati povijest bh. tenisa. Nikada do sada Bosna i Hercegovina nije imala svog igrača na glavnom turniru na Wimbledonu, a u premijeri će njene boje braniti 23-godišnji Sarajlija za kojeg se može reći da igra tenis karijere. Na taj način će da kompletira nastupe na sva četiri Grand Slama.

Za najveći turnir na svijetu, neoficijelno svjetsko prvenstvo u tenisu, čiji je nagradni fond 26.750.000 funti, Džumhur se, između ostalog, pripremao i u Visokom. U Trakinim Barama nalazi se Mali Wimbledon, navodno jedini travnati teren u BiH, čiji je vlasnik Medžid Jolić ustupio teren bh. tenisaču.

Ma da je uvijek naglašavao da mu je trava najmanje draga podloga, i u takvim uslovima želio je pokušati doći do trećeg kola. No, žrijeb mu nije bio naklonjen.

Već u prvom kolu dobio je najtežeg mogućeg protivnika – švicarskog maestra Rogera Federera. Sedmerostruki pobjednik Wimbledona veliki je favorit i sve osim njegove pobjede smatrat će se senzacijom. Biće to, da podsjetimo, novi duel dvojice tenisača, koji su nedavno igrali u trećem kolu Roland Garrosa. Tada je Federer slavio sa 3:0.

“Žao mi je što žrijeb nije bio povoljniji za mene, jer dobro igram. Mnogi tenisači nemaju šansu igrati protiv najvećeg svih vremena, a ja ću igrati protiv njega dva puta u mjesec na dva najveća teniska turnira. Želim uživati i daću sve od sebe da to bude još jedan lijep meč”, naglasio je Džumhur.

Federer je izjavio uoči meča prvog kola Wimbledona da je njegov cilj da osvoji rekordnu osmu titulu.

“Nisam igrao dobro prošle godine, ali sam prošao u finale. Mislim da sada bolje igram. Osvajanje turnira u Halleu dalo mi je potrebno samopouzdanje za osvajanje Wimbledona”, rekao je Federer.

Veće šanse za dobar rezultat Džumhur ima u dublu, gdje je prijavljen sa Aljazom Bedeneom, Slovencem koji od marta igra za Veliku Britaniju.

Autor: Oslobođenje
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});