fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Poznata tri kandidata za najboljeg sportaša BiH

Autor: Dnevno.ba

BANJA LUKA - Današnja sjednica žirija za Izbor najboljeg sportaša BiH za 2017. godinu je održana u Banja Luci, a na adresu organizatora stiglo je oko 130 prijedloga, te je žiri danas skratio liste u 11 od ukupno 12 kategorija.

Tenisač Damir Džumhur, košarkaš Džanan Musa i nogometaš Edin Džeko ostali su u najužoj konkurenciji za nagradu za najboljeg sportaša Bosne i Hercegovine u 2017. godini.

Odlučio je ovo stručni žiri 17. Izbora najboljeg sportaša BiH na trećoj sjednici održanoj u Banjaluci u zgradi “Nezavisnih novina” koje su uz Radio-televiziju BiH organizatori ove tradicionalne manifestacije.

Na adresu organizatora stiglo je oko 130 prijedloga a žiri je skratio liste u 11 od ukupno 12 kategorija. Odlučeno je da se za krunu najbolje sportašice BiH za godinu na izmaku “bore” džudistkinje Aleksandra Samardžić i Larisa Cerić te biciklistkinja Lejla Tanović.

Žiri je na zasjedanju u Banjaluci reducirao i listu u kategoriji za najbolju ekipu/momčad a u užoj konkurenciji su Ženski rukometni klub Grude, kadetska nogometna reprezentacija BiH i Košarkaški klub Igokea.

Laureat nagrade za najboljeg trenera bit će Sakib Malkovčević (nogomet), Branislav Crnogorac (džudo) ili Dragan Bajić (košarka).

Posljednju sjednicu stručni žiri kojeg i ovaj put čine velika sportska imena, sportski radnici i predstavnici medija a kojim predsjedava Mara Lakić Brčaninović, održat će 12. prosinca u Sarajevu.

“I danas smo uradili veliki posao. Temeljno smo pregledali sve nominacije i objektivno sagledali što je svaki od njih uradio u ovoj godini. Svi ovi rezultati zaslužuju priznanje ali nažalost ne možemo ih sve nagraditi” – rekla je Mara Lakić Brčaninović.

Lista kandidata za nagradu za najperspektivniju sportašicu također je skraćena a u užem izboru su Jovana Ilić (rukomet), Katarina Kraišnik (tekvando), Elvedina Muzaferija (skijanje), Anđela Samardžić (džudo), Ilma Rahmanović (karate) i Sara Lučić (atletika).

Za nagradu za najperspektivnijeg sportaša konkuriraju Nedžad Husić (tekvando), Hamza Komar (hrvanje), Sanjin Pehlivanović (bilijar), Emir Lokmić (skijanje), Munib Dedović (karate), Luka Mihailović (stolni tenis), Mihajlo Čeprkalo (plivanje) i Nermin Štitkovac (atletika).

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});