fbpx

Poznati bosanskohercegovački boksač pao na doping testu, četiri godine mu zabranjeno bavljenje sportom

Autor: Hina

Agencija za antidoping kontrolu Bosne i Hercegovine zbog korištenja nedopuštenih sredstava zabranila je na četiri godine bavljenja sportom dvojici boraca, a među njima je Džan Šljivo, prvak u velter kategoriji u boksu.

Kako su u ponedjeljak izvijestili iz državne agencije provjerama su otkrivena dva slučaja korištenje zabranjenih sredstava. Džan Šljivo je sredinom ove godine postao prvak Bosne i Hercegovine u velter kategoriji u boksu. Testiran je nakon Državnog prvenstva u boksu održanom u Zenici.

Analizom prikupljenog uzorka je utvrđeno prisustvo zabranjene supstance koja spada u hormone i modulatore metabolizma koji se nalaze na popisu zabranjenih sredstava za 2021. godinu. Zbog toga mu je izrečena kazna od četiri godine zabrane bavljenja sportom. Identična kazna izrečena je i kickboxeru Zahidu Skopljaku. U njegovom uzorku je pronađena zabranjena supstanca koja spada u zabranjene anaboličke steroide.

Agencija za antidoping kontrolu BiH je izvijestila kako se dvojci sportaša poništavaju svi rezultati postignuti od dana prikupljanja njihovih uzoraka, uključujuči oduzimanje nagrada, medalja i bodova.

Autor: Hina

ZADNJE VIJESTI