fbpx

Predsjednik NS BiH prozvao “glavnog krivca” za nerede u Mostaru, najavio žestoku kaznu Veležu

Autor: Dnevno.ba

Utakmica Veleža i Borca prekinuta je nakon što su domaći navijači upali na teren i krenuli na suce.

Skandal koji je u utorak navečer potresao BiH ne prestaje puniti stupce i retke novinskog prostora. Susret između Veleža i Borca na stadionu u Mostaru prekinut je nakon pogotka kapetana banjalučke momčadi Stojana Vranješa za vodstvo gostiju od 0:2.

Tada su na teren utrčali huligani iz navijačkih redova Veleža i nasrnuli na suce. Glavni djelitelj pravde Sabrija Topalović napadnut je zajedno s pomoćnikom Admirom Šehovićem i delegatom utakmice Adnanom Alispahićem. Njih trojica bila su i u automobilu nakon dvoboja, a u tunelu Lendava presreli su ih huligani, zapalili im auto te ozlijedili Alispahića koji je završio na hitnoj pomoći u Jablanici.

Kroz popodne će se nakon zasjedanja raznih komisija saznati kazne za odgovorne u ovome incidentu, a javio se i predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković koji je razgovarao s novinarima portala Klix.ba. Najavio je kazne za Velež i za njegova predsjednika Šemsudina Hasića kojeg je nazvao glavnim krivcem za sve što se dogodilo.

– Najoštrije osuđujem sinoćnja događanja. Takvim stvarima nije mjesto u sportu, u nogometu i u društvu. Za danas su zakazane izvanredne sjednice Natjecateljske i Disciplinske komisije NS BiH i očekujem najstrože kazne za organizatora utakmice FK Velež, ali i za njihovog predsjednika Šemsudina Hasića koji je izazvao sve ovo što se dogodilo – veli Zeljković.

Pojasnio je zašto baš Hasića smatra glavnim odgovornim za nerede u Mostaru:

– Hasić mjesecima u medijima daje zapaljive izjave i ide putem koji nije nogometni, ali to je njegov izbor i sramota. To što obrće stotine milijuna KM u zdravstvu i što je dobar gospodarstvenik zaslužuje čestitke, ali u nogomet je zalutao. Napad koji se dogodio na suce mogao je završiti tragično i mogle su pasti mrtve glave. Zato ćemo tražiti najoštrije moguće kazne i da stanemo tome na kraj, jer NS BiH je ozbiljna organizacija koja mora stati iza službenih osoba i sigurno kazna mora biti drastična za primjer drugima – istaknuo je.

Konkretno?

– Žao mi je što će istinski navijači Veleža narednih tjedana ispaštati zbog onoga što se dogodilo, ali sankcije su neminovne. Pravilnik je jasan i propisane su kazne. Logično je da će stadion biti suspendiran i da će gospodinu Hasiću biti zabranjeno obavljanje funkcije predsjednika.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI