fbpx

Predsjednik Sparsa: “Oni su to zanemarili i nastavili s promjenama sistema i pravila takmičenja”

Autor: dnevno.ba

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine donio je odluku o izbacivanju Igokee, Sparsa i Borca iz Prvenstva BiH. Krovna kuća bh. košarke donijela je ovakvu odluku nakon što se navedeni klubovi nisu pojavili na "Final Fouru" prvenstva BiH koje je trebalo biti odigrano u Širokom Brijegu, a pet klubova učesnika Lige za prvaka ranije je poslalo dopis Košarkaškom savezu BiH da ne žele igrati završni turnir, odnosno da se prvoplasiranoj ekipi iz Lige za prvaka - Igokei dodijeli titula prvaka.

Ipak, “Final Four” se prema pravilima KS BiH morao odigrati, pa je nedolazak klubova na završni turnir uzrokovao njihovo izbacivanje iz lige i kaznom od 3.000 KM po klubu, dok je prvakom za tekuću sezonu proglašena ekipa Širokog, a predsjednik Košarkaškog kluba Spars iz Sarajeva Nihad Selimović smatra da je najveći krivac za nastalu situaciju Košarkaški savez BiH, koji je, prema njegovim riječima, propozicije takmičenja donio početkom lige u septembru, a potom unosio izmjene u nekoliko navrata tokom sezone.

“U septembru je jasno definisano da će se igrati Liga 14 i da će nakon toga prvih osam klubova igrati playoff koji će donijeti prvaka države. U decembru su tu odluku promijenili iako su upozoreni da se prvobitna odluka mora poštivati i da je to jedini ispravan sistem i da će promjenama dovesti u pitanje legitimnost lige s ozbiljnim pravnim i finansijskim posljedicama po Savez. Oni su to zanemarili i nastavili s promjenama sistema i pravila takmičenja”, izjavio je Selimović.

 

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI