Foto: Pixsell

PREDSJEDNIK UEFA-e ZAGOLICAO MAŠTU: ‘Nogomet se vraća navijačima!’

Autor: dnevno.ba

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin smatra da europski nogomet neće morati proći kroz još jedno teško razdoblje.

“Sada znamo više o koronavirusu i općenito sam optimista. Ne sviđa mi se apokaliptično stajalište da dolazi drugi, treći, čak peti val. Spremni smo i slijedit ćemo preporuke vlasti, ali potpuno sam siguran da će se stari nogomet s navijačima vratit vrlo brzo.

Koronavirus je s financijskog aspekta itekako pogodio nogometnu industriju.

“Tržište diktira cijenu. Sada ćemo vidjeti hoće li odgovor tržišta na ovu krizu značiti pad cijena igrača. Moguće je da će pasti, ali mislim da nije pošteno reći da su igrači pohlepni i da nisu fer jer su im plaće visoke. Oni donose i mnogo prihoda. Nogomet je velika industrija koja plaća ogromne iznose poreza. Nogometaši također plaćaju ogromne poreze”, rekao je Čeferin, koji je prije nego je 2016. godine izabran na funkciju predsjednika UEFA -e u Sloveniji radio kao megauspješan pravnik.

Svijetu nogometa priključio se 17. veljače 2011. godine, kad su ga delegati Nogometnog saveza Slovenije NZS izabrali za predsjednika te institucije a do predsjednika UEFA-e probio se pobijedivši u utrci Nizozemca Michaela van Praaga s omjerom glasova 42:13.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI