fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

PREGLED NASTUPA hrvatskih sportaša u srijedu, 28. srpnja

Autor: Hina

Hvatski sportaši su u srijedu, 28. srpnja, na Olimpijskim igrama u Tokiju nastupili u pet sportova, a ulaskom u polufinale Marina Čilića i Ivana Dodiga te Nikole Mektića i Mate Pavića Hrvatska ima osiguranu najmanje jednu brončanu medalju u muških parova na teniskom turniru.

Marin Čilić i Ivan Dodig plasirali su se u polufinale pobijedivši britanski par Andy Murray – Joe Salisbury s 4-6, 7-6 (2), 10-7 nakon dva sata i 15 minuta igre u Ariaki Centru. Hrvatski reprezentativci su nadoknadili prednost Britanaca od 6-4, 4-2 te sjajnom igrom u ‘tie-breaku’ drugog seta i odlučujućem super ‘tie-breaku’ došli do svog najboljeg rezultata na olimpijskim igrama i na korak do odličja. U polufinalu će u četvrtak, od 8 sati po srednjoeuropskom vremenu, igrati protiv novozelandskog para Michael Venus -Marcos Daniell.

Nekoliko sati poslije, Čiliću i Dodigu su se u polufinalu pridružili i prvi nositelji turnira muških parova Nikola Mektić i Mate Pavić, koji su sa 6-3, 6-3 nadigrali Japance Keija Nishikorija i Bena McLachlana. Za plasman u finale Mektić i Pavić će igrati protiv Amerikanaca Austina Krajiceka i Tennysa Sandgrena, a taj je dvoboj na rasporedu u četvrtak, kao drugi od 8 sati po srednjoeuropskom vremenu.

U srijedu je započeo i turnir mješovitih parova na kojem su za Hrvatsku zaigrali Darija Jurak i Ivan Dodig. Nažalost, u prvom kolu ih je ždrijeb odveo na četvrte nositelje, ruski par Anastasija Pavljučenkova – Andrej Rubljov, koji je u vrlo izjednačenom meču slavio sa 5-7, 6-4, 11-9 u super ‘tie-breaku’. Jurak i Dodig su u odlučujućem ‘tie-breaku’ spasili čak četiri meč-lopte (5-9), ali je ruski par s dva uzastopna poena na 9-9 izborio plasman u četvrtfinale.

Na korak do medalje došla je džudašica Barbara Matić koju je u borbi za brončano odličje kategorije do 70 kg pobijedila Ruskinja Madina Taimazova.

Aktualna svjetska prvakinja oprezno je ušla u borbu, zbog čega je dobila opomenu zbog neaktivnosti. Nakon opomene je pojačala ritam, no do kraja nije bilo pobjednice pa je borba otišla u “golden score”. Nažalost, nakon minute i pol borbe slavila je Ruskinja.

Matić je u prvom meču dana svladala Portugalku Barbaru Timo ipponom. No u četvrtfinalu je izgubila od Austrijanke Michaelu Pollers sa 0-1. Austrijanka je tako uzvratila Barbari za nedavni poraz u polufinalu svjetskog prvenstva. Hrvatska džudašica je potom preko repesaža ipak stigla do borbe za odličje ipponom pobijedivši Talijanku Alice Bellandi.

Braća Martin i Valent Sinković uvjerljivo su izborili plasman u finale dvojaca bez kormilara pobijedivši u svojoj polufinalnoj utrci s vremenom 6:15.63 minuta, a iza sebe su ostavili posade Srbije (6:17.47) i Kanade (6:19.15) koje su također izborile mjesto u finalu. U drugoj skupini u finale su se plasirali dvojci Rumunjske, Danske i Španjolske.

“Prošlo je polufinale i jako smo zadovoljni s utrkom. Bili su teški uvjeti, vjetar, vrućina, jako sunce, ali smo unatoč svemu dobro odradili. Kontrolirali smo utrku od početka do kraja tako da smo jako sretni”, rekao je Valent Sinković. “Već nakon 200, 300 metara imali smo sve pod kontrolom. U finalu ćemo morati ići brže i jače, ali možemo mi to. Na kraju nismo dali sve od sebe što je dobro jer imamo još prostora. Zadovoljni smo s utrkom i jedva čekamo sutrašnje finale”, dodao je Martin.

Finalna utrka dvojaca na rasporedu je u četvrtak, 29. srpnja, u 2.18 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Hrvatska posada u klasi 49er Mihovil i Šime Fantela zauzima desetu poziciju nakon četiri od predviđenih 12 olimpijskih plovova. Nakon jučerašnjeg sjajnog četvtrog mjesta u premijernom plovu, braća Fantela su lošije jedrili u srijedu. U tri plova ubilježili su 14., sedmo i 12. mjesto što im donosi ukupno desetu poziciju s 23 negativna boda. Vode Britanci Fletcher i Bithel sa sedam negativnih bodova ispred Španjolaca Botin de Chever/Lopez Marra (8) i Australaca Willa i Sama Phillipsa (12).

Hrvatski boksač Luka Plantić poražen je u susretu osmine finala poluteške kategorije od Meksikanca Rogelija Romera Torresa podijeljenom odlukom sudaca (1-4). Plantić je u ovoj borbi pokazao daleko više nego u prvom meču protiv Jordanca Al Hindawija, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu. Bila je to otvorena i atraktivna borba s nizom udaraca na obje strane, a četvorica od petorice bodovnih sudaca su odlučili kako je Meksikanac bio bolji u prvoj i trećoj rundi, dok su sva petorica drugu rundu dodijelili Plantiću. Nažalost, samo je jedan sudac Plantića ocijenio i pobjednikom dvoboja.

Autor: Hina
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});