fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

PREMIERSHIP: “Crveni vragovi” slavili na St. James Parku, Begović primio tri gola u remiju s Watfordom

Autor: Sportnet.hr

LONDON - Niz sjajnih utakmica odigran je ovu srijedu u Premiershipu. U većini dvoboja uzbuđenja nije nedostajalo, pogotovo u Bournemouthu gdje je u prvom dijelu postignuto čak šest pogodaka...

U srijedu je odigrano šest utakmica 21. kola engleske Premierlige i ovo je najbolja uvertira za veliki derbi između Manchester Cityja i Liverpoola. Mogli smo uživati u golijadi u Bournemouthu, odličnom drugom dijelu u Londonu i novom slavlju Manchester Uniteda u Newcastleu.

Početak susreta Bournemoutha (Asmir Begović branio cijelu utakmicu) i Watforda nije obećavao, a i utakmica je morala biti odgođena za 15 minuta zbog oglašavanja protupožarnog alarma i dolaska vatrogasaca na stadion. Kada je konačno susret počeo, igrači kao da su dobili injekciju adrenalina jer smo gledali nevjerojatno prvo poluvrijeme.

Svi koji su pratili ovaj, na prvu ruku ne pretjerano uzbudljiv dvoboj, mogli su uživati. Krenulo je u 14. minuti s Troyom Deeneyem koji je postigao pogodak za vodstvo gostiju. Svega desetak minuta kasnije, isti igrač kupi jednu odbijenu loptu i zabija za veliko 0:2 vodstvo Watforda.

Nešto se pitalo i domaće koji su pravim blitzkriegom u tri minute došli do izjednačenja. Prvo je u 34. minuti Nathan Ake glavom smanjio na 1:2, da bi tri minute kasnije Callum Wilson donio izjednačenje. Tu je krenuo potpuni kaos jer smo u sljedećih par minuta vidjeli još dva pogotka. Ken Sema je vratio goste u vodstvo, ali dvije minute kasnije Ryan Fraser odličnim udarcem postavlja nevjerojatnih 3:3.

Iako je prvo poluvrijeme bilo fenomenalno, nastavak nije bio takav te se mreže više nisu tresle, a Watford može biti sretan s bodom nakon prilično loše odigranog drugog dijela. Ipak niti Bournemouth ne smije biti nesretan jer je cijelo vrijeme lovio zaostatak.

Ništa manje uzbudljivo nije bilo niti u Londonu gdje su remizirali West Ham i Brighton. Za razliku od prethodnog susreta, ovdje se sve događalo u drugom dijelu, točnije u rasponu od 12 minuta smo vidjeli čak četiri pogotka. Prvo poluvrijeme nije bilo pretjerano sadržajno, iako je West Ham bio konkretnija momčad. U nastavku gosti dolaze brzo do velike prednosti.

U 56. minuti Dale Stephens zabija za 0:1, a dvije minute kasnije Shane Duffy povećava prednost Brightona. Pomalo izgubljeno se činio West Ham, ali sjajni Marko Arnautović s dva pogotka uspio je donijeti bod svojoj momčadi. Odličan potez napravio je i Manuel Pellegrini koji je netom prije prvog pogotka Arnautovića u igru ubacio Marka Noblea i Michaila Antonia koji su obojica bili asistenti.

Manchester United je nastavio s pobjedničkom serijom pod palicom Olea Gunnara Solskjaera. Večeras je nastradao Newcastle na svom St. James Parku. Nije ovo bila sjajna predstava Crvenih vragova, ali Romelu Lukaku netom nakon ulaska u igru i Marcus Rashford donijeli su nova tri boda Unitedu kojemu je sada Arsenal udaljen tek tri boda.

Unatoč boljoj igri, Chelsea nije na svom terenu uspio svladati Southampton. Domaći su bili bolji, daleko aktivniji i konkretniji u napadačkim akcijama, ali do pogotka nisu stigli. Mateo Kovačić nije bio niti na klupi za pričuve domaćeg sastava.

Istaknimo još prilično iznenađujuću pobjedu Crystal Palacea na gostovanju kod Wolverhamptona (0:2) i važna tri osvojena boda Burnleyja kod posljednjeplasiranog Huddersfielda (1:2).

Autor: Sportnet.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});