fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: MARKO TODOROV/CROPIX

PROSINEČKI DOBIO OTKAZ! Olimpija: Otkazivao je treninge, pio i pušio do 4 ujutro

Autor: Dnevno.ba

Robert Prosinečki je u Olimpiji dobio otkaz samo tri mjeseca nakon preuzimanja klupe. Razlaz je bio jako ružan. Proteklih dana traje medijski sukob dvije strane, a legendarni hrvatski nogometaš imao je presicu za novinare na kojoj je ispričao svoju stranu priče.

“Mogli su reći da ne znam posao, ali da nisam bio pošten nikako. S većim lažovima i prevarantima nikad nisam radio, a radio sam s mnogima. Apsurdno je na kakav način oni vode klub, to ni Alfred Hitchcock ne bi bio u stanju napraviti”, rekao je Prosinečki i nastavio:

“Predsjednik mi je govorio da će sportski direktor otići i spominjao je neke nove igrače. Ja sam ga na jednom od sastanaka pitao da li treba pomoć s menadžmentom kluba jer ono jednostavno nije postojalo. Oni uopće nisu svjesni što se u klubu događa, a nemaju sluha ni za navijače. Klub je nazadovao u svim segmentima, uključujući i financije.”

Klub je pak odlučio dati svoju verziju slučaja i njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.’

“Robert Prosinečki je za danas u 13 sati najavio press konferenciju na kojoj će progovoriti o događanjima posljednjih dana i tjedana. No, NK Olimpija Ljubljana prije toga želi ispričati svoju stranu priče. Robert Prosinečki nekada je bio vrhunski nogometaš, a danas živi kako je navikao!

Ne želi biti primjer igračima i slijediti klupsku filozofiju i vrijednosti. Nakon što je klub najavio njegov odlazak s mjesta trenera, u javnost iz sata u sat dolazi sve više neodrživih tvrdnji i floskula. Ali nitko ne zna da je tijekom priprema stručni stožer nekoliko puta (gotovo svaki dan) kartao do 4 ujutro uz alkohol i cigarete.

Otkazivao treninge, pio i pušio do 4 ujutro

Osim toga, kao trener je neodgovorno odgađao ili čak otkazivao zakazane treninge. Naposljetku, otkazao je trening bez konzultacija s predsjednikom ili direktorom kluba dva dana prije završetka priprema.

Iz naše perspektive, sve ove činjenice same po sebi bile bi dovoljan razlog za razlaz s trenerom koji ovako radi u prvoligaškom društvu. Ali želimo ostaviti prošlost iza sebe i pozitivno gledati u budućnost!

Danas, u subotu 2. srpnja 2022., predsjednik Adam Delius složio se s novim trenerom koji ima dovoljno iskustva u Europi i orijentiran je na vrijednosti. Klub će trenera i njegovu momčad javnosti predstaviti u ponedjeljak ujutro. Od sada će sve poslovne odnose u klubu izravno nadzirati predsjednik kluba Adam Delius i dopredsjednik dr. Christian Dollinger”, stoji u priopćenju.

 

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});