fbpx

Prosinečki podnio ostavku na mjesto izbornika BiH!

Autor: Hina

EREVAN - Izbornik nogometne reprezentacije BiH Robert Prosinečki podnio je ostavku nakon nedeljnog 4:2 poraza od Armenije.

– Došao sam s ciljem da odemo na Europsko prvenstvo. Iako sve šanse nisu izgubljene, osjećam se odgovornim i podnosim ostavku. To sam već rekao i predsjedniku NS BiH Elvedinu Begiću – kazao je Prosinečki.

Zmajevi su u Erevanu izgubili rezultatom 4:2 i time izgubili gotovo sve šanse za odlazak na Euro.

– Imali smo neke svoje prilike, mada moram reći da je Armenija zasluženo slavila. Nismo bili na nivou, možda u napadu jesmo, ali to je sve nevažno – kazao je razočarani Prosinečki, prenosi Dnevni avaz.

Prosinečki je postao izbornik BiH u siječnju 2018. godine. U 18 susreta na kormilu Zmajeva ostvario je sedam pobjeda, šest neriješenih rezultata i pet poraza. BiH je u Armeniji tražila pobjedu kojom bi ostala u igri za plasman na EP, međutim doživjela je težak poraz s kojim je svoje izglede svela na minimum.

Gosti su mogli povesti već u drugoj minuti, no Edin Džeko je pogodio stativu. Domaćin je samo minutu kasnije poveo sa 1:0, a pogodak je postigao Henrik Mhitarjan.

Gosti su se vratili u 13. minuti. Fantastičnu asistenciju igrača zagrebačkog Dinama Amera Gojaka u pogodak je pretvorio Edin Džeko. Mhitarjan je u 66. minuti zabio za 2:1, no samo četiri minute kasnije sjajni Gojak je izjednačio na 2:2.

U 77. minuti najbolji igrač utakmice Mhitarjan je asistirao Hambardzumjanu za 3:2, a u posljednjim trenucima susreta Lončar je na komičan način pogodio vlastitu mrežu nakon ubacivanja Mhitarjana za konačnih 4:2.

BiH se trenutačno nalazi na četvrtom mjestu skupine sa sedam bodova, osam manje od vodeće Italije i pet manje od Finske na drugom mjestu. No, vodeće dvije ekipe imaju i utakmicu manje.

Plasman na EURO izborit će dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine.

Autor: Hina

ZADNJE VIJESTI