fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

PROSINEČKI: Protiv Austrije će biti potpuno drugačije u odnosu na Sjevernu Irsku

Autor: SportSport.ba

SARAJEVO - Izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki obratio se medijima pred sutrašnji meč sa Austrijom u okviru Lige nacija.

“Poslije Sjeverne Irske smo imali dva dana priprema za Austriju, malo smo se odmorili, neki igrači koji su bili roviti su se oporavili tako da će svi konkurirati  za utakmicu i to je nešto što me veseli. Znamo snagu Austrije, da su kvalitetni i vjerujem da nas čeka zanimljiva utakmica. Očekujem da odigramo mnogo bolje nego protiv Sjeverne Irske, što bismo i morali jer u Belfastu nismo bili na nivou, iako su najbitnija tri boda”, rekao je Prosinečki, te nastavio:

“Imamo još jedan trening pa ćemo vidjeti. Nadam se lijepom ambijentu na stadionu, pogotovo nakon ove utakmice u Sjevernoj Irskoj gdje je atmosfera zaista bila sjajna”.

Javnost u BiH nije bila zadovoljna utakmicom u Belfastu unatoč  pobjedi, a Prosinečki ističe da ga to nije iznenadilo.

“I ja sam očekivao sam da ćemo odigrati puno bolje nego što smo odigrali. Imali smo puno problema, morali smo da improviziramo sa igračima, pogotovo na bekovima. U prvih 25-30 minuta smo sami davali Ircima lopte, igrali loše ali nadam se da će protiv Austrije biti bolje. Insistiram na pas igri, ali dešavaju se takve utakmice kakva je bila ova u Belfastu. Nije lako pobijediti Sjevernu Irsku u gostima, mi smo to uspjeli i kakva god igra bila, pokazali smo karakter i odigrali dobro u odbrani”.

Selektor Austrije je najavio ofanzivnu igru, ali takvu najavljuje i Prosinečki.

“Sada igramo kući i insistirat ću da imamo više loptu u svom posjedu. Austrija u posljednje vrijeme bilježi dobre rezultate, pobjeđuje i to je ekipa koja gaji presing. Ipak očekujem da ćemo moći izaći kroz igru, očekujem potpuno drugačiju utakmicu u odnosu na Sjevernu Irsku. Motivirani smo”.

“Najslabija karika u ekipi Austrije? Ne bih to otkrivao sada, ali svakako imaju mana. Disciplinirana  su ekipa, fizički jako dobro stoje, ali izanalizirali smo ih i mislim da ćemo ih iskoristiti sutra. Bilo bi super kada bismo imali šest bodova nakon prve dvije utakmice, bilo bi nam lakše”.

“Igra u sredini nam je bila problem u Belfastu, tamo smo izgubili ono što nas je krasilo u prethodnih pet utakmica. Gubili smo puno lopti, stisli su nas, ali ćemo težiti da ovoga puta bude bolje. Priznajem da je Sjeverna Irska odigrala mnogo bolje od nas, ali dešava se u fudbalu da takva ekipa ne pobijedi”, zaključio je Robert Prosinečki na press konferenciji, koji je potvrdio da će Miralem Pjanić biti spreman za sutrašnji meč.

Meč BiH i Austrije igra se sutra (utorak) na Bilinom polju s početkom u 20:45 sati.

 

Autor: SportSport.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});