fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

RADNIK POBIJEDIO ZRINJSKI Imali su samo jedan šut i bio je dovoljan

Autor: SportSport.ba

Radnik je u 10. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao Zrinjski sa 1:0.

Nestvarnu dominaciju na terenu imao je tim Sergeja Jakirovića. 90 minuta su kontrolirali susret, stvarali su šanse, ali su na kraju izgubili meč u kojem je domaćin imao jedan jedini šut u okvir gola.

Radnik je iz prve šanse na utakmici poveo. Igrala se sedma minuta kada je Velibor Đurić odlično ubacio, a loptu u mrežu šalje Bojan Batar za vodstvo domaćeg tima od 1:0.

Potom je Zrinjski preuzeo potpunu kontrolu nad utakmicom. Izvršili su veliki pritisak na gol domaćeg tima, ali prave završnice nije bilo, prenosi SportSport.ba.

Redali su se pokušaji gostiju pred golom Hodžića. Pokušavali su redom Šipovac, Kamenar, Juranović, ali preciznosti nije bilo.

Mladi Šipovac je i u 41. minuti imao dobar pokušaj. Odlično pokušava volejom, ali lopta odlazi preko gola i na odmor se odlazi vodstvom Radnika od 1:0.

Gosti su i u nastavku krenuli žestoko. Hodžić u 47. minuti skida sjajan udarac Bašića, a dvije minute kasnije Kamenar pogađa gredu gola domaćeg tima.

Nije mostarski tim stajao s napadima. Obrana Radnika nije imala predaha, a novu veliku šansu gosti propuštaju u 68. minuti kada Hodžić fenomenalno brani udarac Savića.

Pokušavali su gosti na sve načine doći do gola. Imali u još nekoliko odličnih pokušaja, ali lopta nije htjela u gol. Radnik se na kraju ipak obranio i došao je do tri velika boda.

Zrinjskom je ovo prvi poraz u sezoni i propustio je šansu da preuzme vrh tabele.

S druge strane Radnik je upisao prvu pobjedu nakon 10 odigranih utakmica.

Autor: SportSport.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});