fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Meng Dingbo via Guliver Images

Rafael Nadal odustao od Roland Garrosa: Najavio i kraj karijere

Autor: Dnevno.ba

Rafael Nadal neće igrati na ovogodišnjem Roland Garrosu. Prvi put nakon 2005. godine. Španjolca su posljednji put gledali na Australian Openu gdje je poražen u tri seta od Amerikanca Mackenzie McDonalda.

U tom meču se mučio sa ozljedom, ali nije predao. Uslijedili su dani oporavka nakon čega su počeli otkazi. Prošao je veliki dio sezone na zemlji, Nadal jeste trenirao, ali nakon otkazivanja Rima, počelo se sve glasnije pričati o tome kako će preskočiti Roland Garros.

“Stavio sam točku na ovaj dio karijere. Nisam spreman, ne mogu se natjecati na pravi način i to sam prihvatio. Sada ću pokušati regenerirati svoje tijelo i pred sebe ne stavljam datum povratka. Kada budem spreman bit ću na teniskom terenu. Kraj godine i igranje Davis Cupa možda bi mogao biti neki cilj, ali pokušat ću dočekati iduću, 2024. godinu, spreman. I to bi trebala biti moja posljednja godina u karijeri. U toj se godini želim oprostiti od svih turnira i navijača koji to zaslužuju” rekao je Španjolac na konferenciji za medije održane u Mallorci te dodao:

“Dođe vrijeme kada je jedina nagrada pobjeda. Kad se budem osjećao spremnim, vratit ću se. Mislim da ne zaslužujem završiti karijeru na ovakav način. Naporno sam radio da moj kraj ne bude ovdje, na press konferenciji. Kada dođe vrijeme da se više ne natječem, neka to bude sa zadovoljstvom spoznaje da sam učinio ono što je bilo u mojoj moći, ali neka bude na terenu”.

Ovaj 36-godišnjak, ranije je propuštanjem turnira ispao iz društva najboljih 10 tenisača svijeta, po prvi puta od 2005. Odsustvom s Roland Garrosa, Nadal će izgubiti 2000 bodova na ATP ljestvici, obzirom da je turnir osvojio rekordni 14. put prošle sezone. Gubitkom velikog broja bodova, legendarni Španjolac će ispasti iz top 100 na ljestvici najboljih tenisača svijeta.

Velika je to promjena za svjetski tenis, obzirom kako je Nadal među najboljih 100 još od davne 2003. godine

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});