fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

REAKCIJE TRENERA Zrinjskog i Veleža nakon derbija

Autor: Dnevnik.ba/ Klix.ba

Reakcije trenera Zrinjskog Sergeja Jakirovića i trenera Veleža Feđe Dudića nakon ‘Mostarskog derbija‘.

Trener Zrinjskog Sergej Jakirović bio je zadovoljan nakon pobjede u gradskom derbiju nad Veležom rezultatom 2:1.

Jakirović je poručio da je pobjeda njegovog tima apsolutno zaslužena i, prema njegovim riječima, Velež nije stvarao ozbiljne prijetnje.

“Teško je sabrati dojmove, jer nam se svašta izdogađalo, od zagrijavanja, gdje je otpao Bekić i ušao je igrač koji se nije zagrijavao, pa smo morali rokade praviti, pa preko ozlijeđenog Tičinovića… Mislim da smo bili bolja ekipa za gol ili dva jer trebalo se vratiti psihološki nakon greške Kukića. Velež nije došao u ozbiljnu situaciju”, rekao je Jakirović.

Trener Zrinjskog se osvrnuo na situaciju s mladim igračima koje je pohvalio za današnji nastup.

“Nije lako igrati prvu utakmicu s psihološke strane. Vesele me mladi igrači koji su pokazali da imaju ono nešto. Igrači koji su ušli i pokazali da mogu igrati dobro. Na kraju mislim da smo zasluženo pobijedili. To s mladim igračima u svlačionici izgleda odlično jer je od prvog dana postavljeno da ih ne gledam kao U-21 igrače. Treniraju normalno i jako dobro, nemam nikakvog otpora. Stariji igrači ih gledaju normalno, zna se hijerarhija, ali su prihvaćeni kao da igraju zajedno deset godina”, dodao je trener Plemića.

Jakirović smatra da su svaka tri boda jednako važna, ali da je pobjeda u derbiju bitna i s psihološkog aspekta.

“Svaka tri boda su važna. Igramo kući, do sada smo pet utakmica igrali u gostima. Vrhunski je za samopouzdanje dobiti derbi i pokazuje da naša dobra igra nije slučajnost. Vjerujem u ekipu i svjesni smo da smo napravili preokret u odnosu na početak naše suradnje”, dodao je Jakirović.

Trener mostarskog kluba se osvrnuo i na nezgodan termin za igrače pošto su igrali po velikoj vrućini u 17 sati.

“Puno je utjecalo na igru. Teško je ljudima objasniti zašto se igra u 17 sati. Ništa se vas ne pita, igra se jer je tu Liga prvaka u 19 i 21 sat. Nije lako bilo igrati na 32 stepena, ali smo odigrali utakmicu”, ističe Jakirović.

Trener Zrinjskog se osvrnuo i na novi gol u završnici meča kojim je njegov tim došao do rezultata.

“Sigurno da je bilo emotivno pražnjenje i rekao sam im da uživaju do sutra ujutro u 10 kada je trening. Nemamo mnogo vremena pred Rudar. Pokazali smo karakter golom u finišu, kao i protiv Tuzla Cityja. To nam pokazuje da smo spremni, pa gol dođe kao nagrada. Jako bitno je ne gubiti derbije”, ističe Jakirović i za kraj otkriva svoja očekivanja o favoritima za titulu:

“Još je rano reći ko može do titule. Tuzla City je tu, Sarajevo je tu tko god što mislio, Velež, kao i Borac koji se može dići i stići 13 bodova. Ja sam rekao da u HNL-u znaju biti lakše utakmice od ovih, ovdje u BiH je borba za svaki metar terena”.

Za kraj, Jakirović je stao i u odbranu svog vratara Kukića koji je napravio veliku grešku i poklonio gol Veležu.

Trener Veleža Feđa Dudić: Poraz u finišu najviše boli

“Na početku bih čestitao Zrinjskom na pobjedi. Nije lagano primiti gol u finišu meča, a kada pogledate da je rezultat bio 2:1, rekli bi da je bilo puno prilika i da je utakmica bila dobra, ali svi golovi su bili plod nekih grešaka i pravih prilika je bilo malo. Prvo poluvrijeme smo dobro otvorili, ali onda smo se izgubili u sredini terena iako smo imali ofenzivne igrače. Zrinjski je kroz prekide pravio pritisak i nažalost, jedan takav su iskoristili”, rekao je Dudić i nastavio:

“U drugom poluvremenu je išlo sve na to da će remi biti konačan rezultat, a onda se dogodila jedna sitaucija koju nismo otklonili kako treba, dozvolili smo da Bilbija skače s Radovcem iako znamo da je on najopasniji igrač lige i na kraju smo bili kažnjeni. To je bilo dovoljno da izgubimo, a vidjeli smo da se poslije nije ni igralo jer je Zrinjski to iskusno priveo kraju. Čestitamo im, a mi se okrećemo novoj utakmici za tri dana.”

Dudić je također dodao i to da njegovi igrači nisu igrali onako kako su se dogovorili prije utakmice, no da je “krivac” za takvo nešto i Zrinjski koji je vršio odličan pritisak, prenosi Klix.

“Čekali smo reakciju nakon ozljede Brandaoa i sve je dugo trajalo. Trebali smo odmah reagovati, ali svakako je bio prekid, a umjesto da se odbranimo, mi smo primili gol. Nedostajao nam je bolji posjed lopte i ono po čemu smo poznati. Nismo bili pravi u tom segmentu, nabijali smo loptu, a naravno da je kriv i protivnik koji je izlazio visoko i radio odličan pritisak. Nismo se zadovoljili jednim bodom, rekli smo da želimo pobjedu, ali nismo bili odlučni u tom svemu. Kako je utakmica prolazila, vjerovatno su i igrači mislili da je bolje remizirati nego izgubiti”, kaže Dudić i nastavlja:

“Da smo birali najgori raspored, to bi bio ovaj koji mi igramo. Svi timovi koji žele igrati u Europi igraju s nama, a nažalost, ostali smo bez Brandaoa, kao i Ovčine koji je dobio treći žuti. Imat ćemo kadrovskih problema, ali vidjet ćemo do subote tko će biti spreman.”

Dnevnik.ba

Autor: Dnevnik.ba/ Klix.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});