“Reprezentativci su fizički i psihički umorni, a igrali smo dobro do crvenog kartona”

Autor: dnevno.ba

Selektor Zmajeva Dušan Bajević je nakon poraza od Poljske u meču 4. kola Lige nacija rezultatom 3:0 rekao da čestita svim našim igračima na teškom ritmu koji su izdržali prethodnih sedam dana te da je crveni karton bio ključni trenutak utakmice.

Zmajevi su prije sedam dana nakon penala izgubili od Sjeverne Irske te ostali bez šansi da se plasiraju na Euro naredne godine, da bi u nedjelju remizirali protiv Nizozemske u Ligi nacija bez pogodaka. U srijedu su Zmajevi doživjeli poraz od Poljske 3:0.

Bajević kaže da je naš tim dobro igrao na početku utakmice.

“Dobro smo ušli u utakmicu i igrali korektno do crvenog kartona. Imali smo nekoliko prilika, ali smo nakon isključenja izgubili kontrolu. Morali smo praviti izmjene, a osjetio se i umor kod igrača. Morali smo zamijeniti Pjanića jer je imao bolove zbog povrede. Lewandowski je pokazao da je među najboljim igračima u Evropi i sve što je uradio bilo je kvalitetno”, kaže Bajević.

Na pitanje o fizičkoj spremi igrača selektor je rekao da su neki igrači došli nespremni na okupljanje, a da je najbolja stvar to što su svi dobili priliku.

“Htjeli smo nakon poraza u baražu napraviti bolje rezultate u Ligi nacija protiv Nizozemske i Poljske. Igrači jesu umorni i psihički i fizički. Nije lako odigrati tri utakmice u šest dana. Čestitam im jer su sve to izdržali. Neki nisu najspremniji došli na pripreme i sve je to utjecalo na ovakve rezultate. Ne tražimo opravdanja, teško je i drugima. Međutim, bili smo prisiljeni da puno mijenjamo. Dobra stvar u ovom svemu je što smo svima pružili šansu i vidjeli čime raspolažemo”, ističe Bajević.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI